Szakmai találkozókat szervez az RMDSZ Háromszéken

2011.12.12. | SZKT , Sepsiszentgyörgy

Szakmai találkozókat szervez az RMDSZ Háromszéken

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség széleskörű társadalmi konzultációsorozatot szervez december 16-án pénteken, Sepsiszentgyörgyön. Ennek keretén belül számos szakmai találkozóra, kerekasztal-beszélgetésre kerül sor a Szövetség politikusai, valamint a történelmi magyar egyházak, pedagógusok, az ifjúsági, szociális, gazdasági és más civil szervezetek képviselői között.

Az alábbiakban közöljük a sorozat teljes programját, megjelölve az események időpontját, helyszínét, valamint a résztvevőket.

11,00 óra: Ritli László egészségügyi miniszter és Cseke Attila szenátor mentőautókat ad át a Kovászna Megyei Kórháznak.
14 óra: Kelemen Hunor szövetségi elnök, Markó Attila államtitkár, az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának vezetője, Sógor Csaba EP képviselő, Nagy Mihály, az Állami Levéltár igazgató-helyettese, Vámos Tibor, a Vallásügyi Államtitkárság jogtanácsosa egyházi méltóságokkal találkozik a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király Plébánián.
14 óra: Tánczos Barna, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára fórum keretében válaszol a Hargita és Kovászna megyei gazdák kérdéseire, felvetéseire. Helyszín: a Megyei Tanács nagyterme.
14 óra: Ritli László miniszter, Cseke Attila szenátor és Derzsi Ákos képviselő részt vesz a Megyei Kórházban tartott egészségügyi fórumon.
14,30 óra: Gazdasági fórum kezdődik az Inkubátor Házban, ezen részt vesz: Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter, Gyerkó László szenátor, Borbély Károly államtitkár, Moldován József államtitkár, Winkler Gyula EP képviselő, Nagy-Bege Zoltán, az Országos Energia Ügynökség vezérigazgatója és Antal István képviselő.
15,00 óra: Kovács Péter főtitkár, Horváth Anna főtitkárhelyettes és Tonk Gabriella előadó az Erdélyi Magyar Civil Konzultáció keretén belül Hargita és Kovászna megyei szociális szervezetek képviselőivel folytat megbeszéléseket.
15,00 óra: Markó Béla miniszterelnök-helyettes, Király András államtitkár, Pásztor Gabriella oktatásügyi államtanácsos, Magyari Tivadar, oktatási kérdésekért felelős főtitkárhelyettes, Bokor Tibor szenátor, Szőcs Domokos vezérigazgató pedagógusokkal találkozik.
16,00 óra: Árkoson találkoznak a Szövetség polgármesterei. Az ülésen jelen lesz Kelemen Hunor szövetségi elnök, Borbély László politikai alelnök, Ritli László egészségügyi miniszter és Borboly Csaba, az OÖT elnöke.
17,00 óra: A Platformok Konzultatív Tanácsa ülésezik az RMDSZ székházában.
17,00 óra: Gyerkó László szenátor elnökletével az Inkubátor Házban ül össze a Gazdasági Tanács.
18,00 óra: A Megyei Tanács nagytermében ülésezik a Területi Elnökök Konzultatív Tanácsa. A tanácskozást Kelemen Hunor szövetségi elnök vezeti.
18,00 óra: Markó Béla könyvbemutatójára kerül sor a Múzeum Bartók-termében.
19,00 óra: A Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) irodájában találkozik a MIÉRT elnöksége.
21,00 óra: Ülésezik az Országos Önkormányzati Tanács (OÖT). Helyszín: Park Étterem.
(a program változhat)