Szándéknyilatkozatot írtak alá Hargita és Kovászna megye társulásáról

2014.11.14. | Hargita , Kovászna

Szándéknyilatkozatot írtak alá Hargita és Kovászna megye társulásáról

Hargita és Kovászna megye között társulási szándéknyilatkozatot írt alá Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke csütörtökön, november 13-án, a sepsiszentgyörgyi megyeházán. A megállapodás jogi előkészítése régóta folyik.

„Több mint hat éve dolgozunk együtt Székelyföldért, a munkafolyamat során újabb és újabb kihívásoknak kell megfelelni, valamint pereket kell elkerülni, öröm számunkra, hogy mostanra sikerült jogi formát is adni az együttműködésünknek. Hasonló dokumentumot szeretnénk aláírni Maros megyével is, ugyanis arra törekszünk, hogy a három megye között közigazgatási, gazdasági és számos más területen olyan további projektek jöjjenek létre, amelyekre mostanig, jogi alap hiányában nem volt lehetőség az itt élő emberek, Székelyföld fejlődése érdekében” – nyilatkozta Borboly Csaba.

„Azt szeretnénk, hogy a székelyföldi megyék eddigi együttműködése legyen erőteljesebb. A társulási szándéknyilatkozat mindenképpen előnyös a két régió számára, hiszen a közösen megszervezett programok, projektek hangsúlyosabb eredményt érhetnek el, szélesebb célcsoportot szólítanak meg. Az sem elhanyagolandó tény, hogy ezáltal bővebb anyagi forrást tudunk biztosítani a lebonyolításhoz” – fogalmazott Tamás Sándor.