Szavazatukkal saját jövőjükről döntenek a fiatalok május 25-én

2014.05.19. | Ifjúság , Szeben , európai parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Szavazatukkal saját jövőjükről döntenek a fiatalok május 25-én

Fotó: Mihály László

„Nálunk fel sem merül, hogy ne menjünk el szavazni, szüleinkkel együtt veszünk részt jövő vasárnap a választásokon. Mi itt szórványban nagyon jól tudjuk, milyen nagy ennek a tétje az erdélyi magyarság számára” – vélték medgyesi fiatalok, sokan köztük első szavazók hétfőn délután azon a kötetlen beszélgetésen, amelyet Vincze Loránt európai parlamenti képviselőjelölttel folytattak a helyi RMDSZ székházában. A találkozón részt vett ifjak közül már többen voltak brüsszeli vagy strasbourgi tanulmányúton, és – mint fogalmaztak – a közvetlen tapasztalatszerzés az, ami felkeltette érdeklődésüket az uniós döntéshozatal iránt.

„Jó azt látni, hogy aktívak vagytok, tele tervekkel, és nem mindegy számotokra saját közösségetek jövője. A mostani európai parlamenti választás azért is különös jelentőséggel bír számotokra, mert ti vagytok azok, akik eldöntitek, milyen jövőt biztosítotok magatoknak Európában, hogyan alakítjátok az európai uniós döntéshozatalt, és melyek azok a pozitív európai példák, amelyeket majd itthon is alkalmazni fogtok. A fiatalok számára felkínált ösztöndíjlehetőségek, pályázatok, tapasztalatcserék korlátlan esélyeket nyújtanak számotokra az Európai Unióban, amelyekkel minden fiatalnak élnie kell. Az RMDSZ brüsszeli érdekképviselete ebben szeretne segíteni nektek” – mondta a fiataloknak az RMDSZ jelöltje.

 

Vincze Loránt délután mihályfalvi és kiskapusi magyarokkal találkozik és tart számukra fórumot az Európai Unió nyújtotta lehetőségekről.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.