Szélesítik a konzultációt Temes megyében

2013.03.03. | Temes

Az RMDSZ Temes megyei szervezete 2013 márciusától kezdődően folytatja a már tavaly elkezdett konzultációs folyamatot, amelynek keretén belül Temes megye minden magyarlakta településére ellátogatnak a szervezet megyei elöljárói ahhoz, hogy részletekbe menően és alaposan felmérjék a magyar közösségek problémáit és igényeit, valamint ez által közösségépítő és fejlesztési terveket dolgozzanak ki.

A konzultációs találkozok során szombaton, március 2-án a lugosi, a bodófalvi majd a szapáryfalvi magyar közösségeket kereste fel Halász Ferenc, a Temes megyei RMDSZ elnök és Molnár Zsolt parlamenti képviselő.

A lugosi eseményen jelen voltak a helyi RMDSZ vezetői, illetve mindazok, akik közösségépítő tevékenységük során hozzájárulnak a város magyar kulturális, gazdasági és szociális életéhez. A jelenlévők beszámoltak a 2013-as évre tervezett magyar vonatkozású eseményekről, és elmondták, hogy számos közösségépítő programot szerveznek a lakosság számára. Bodofalván több problémát ismertetett a magyar ajkú lakosság, külön kiemelték a bodofalvi református templom helyzetét, amely sürgős szerkezeti felújítást igényel. Szapáryfalván a helyi RMDSZ-vezetők és a lakosság képviselői a falu gondjairól számoltak be, valamint tájékoztatták a megyei vezetőséget a helyi magyar nyelvű oktatás nehézségeiről.

„Rendkívül fontos, hogy folyamatosan kapcsolatban legyünk és tájékoztassuk egymást a gondokról, problémákról, de ugyanígy a jövőbeli tervekről és kezdeményezésekről. Erről szólnak ezek a találkozók és meggyőződésem, hogy a szorosabb kapcsolattartás által, közösen hatékony és hosszú távú megoldásokat tudunk találni a magyar közösségek gondjaira” – nyilatkozta Molnár Zsolt RMDSZ-es parlamenti képviselő a találkozósorozat kapcsán.