Szilágyi Róbert István: többszörös értéke van az RMDSZ-re leadott szavazatoknak

2016.05.26. | Szilágy , Önkormányzati választások

Szilágyi Róbert István: többszörös értéke van az RMDSZ-re leadott szavazatoknak

„Június 5-én az RMDSZ-re leadott szavazatoknak többszörös értéke van, településeink vezetőinek megválasztásával nemcsak Szilágyság fejlődéséről döntünk, hanem elsősorban gyerekeink jövőjéről. Az anyagi jólét és nélkülözésektől mentes életvitel feltételeinek biztosítása mellett gondoskodnunk kell magyar kultúránk, hagyományaink és a magyar identitás továbbörökítéséről is” – emelte ki Szilágyi Róbert István az RMDSZ Helyi Küldöttei Tanácsának bővített ülésén május 25-én, szerdán Szilágysomlyón.

Az RMDSZ Szilágy megyei tanácsosi listájának vezetője hozzáfűzte: „továbbra is vigyáznunk kell iskoláink megfelelő működésére, és figyelnünk kell arra, hogy gyerekeink milyen oktatási rendszerben sajátítják el azt a tudást, amely révén megtalálhatják helyüket a munkaerőpiacon és magyar emberként küldetésüket a társadalomban. Támogatnunk kell az oktatási intézményeinket mind a helyi, mind pedig a megyei tanács szintjén.”

Seres Dénes parlamenti képviselő a találkozón a minőségi oktatás fontosságát hangsúlyozta: „a gyermekközpontú és minőségi oktatás feltételének megteremtéséért dolgozunk, hogy ne túlzsúfolt tantervekkel terheljék az iskolásokat, és célunk, hogy olyan hasznos és versenyképes tudást szerezhessenek, amellyel megállják helyüket a hazai munkapiacon. Akkor tudjuk megőrizni magyar identitásunkat a Szilágyságban, ha a fiatalok itthon is jól érzik magukat, és nem vágynak külföldre egy jobb élet reményében.” Az RMDSZ Szilágy Megyei Szervezetének elnöke kitért a Szövetség által szorgalmazott eljárásokra is: a gyermekközpontú oktatás mellett önkormányzati szinten az RMDSZ olyan intézkedéseket is támogat, amelyek főként a nagycsaládosoknak nyújtanak komoly segítséget a gyereknevelésben.