Szilágyságban is az RMDSZ az egyetlen erő, amely minden szinten képviseli a magyarságot

2016.05.27. | Szilágy

„Legfőbb teendőnk, hogy megvédjük közösségünket, és megteremtsük a biztonságot a szilágysági magyarok számára, ezért fontos, hogy jelen legyünk június 5-e után is minden intézményben, ahol sorsunkról döntenek. Ezen a napon azért kell szavazniuk a szilágysági magyaroknak, hogy mind a hivatal élére, mind pedig a helyi tanácsba és a megyei vezetésbe is olyan személyek kerüljenek, akik magukénak érzik a közösség dolgait, és hiteles képviselői a magyarságnak. Szilágyságban is az RMDSZ az egyetlen erő, amely megfelelően és minden szinten képviseli a magyarságot az Almás-völgyi településeinktől egészen Tövishátig” – hívta fel a figyelmet a szavazás fontosságára Szilágyi Róbert István, az RMDSZ Szilágy megyei tanácsosi listájának vezetője május 26-án, csütörtökön Nagypetriben, Kispetriben, Sztánán, majd Zsobokon.

Seres Dénes parlamenti képviselő a találkozók alkalmával kiemelte: „vigyáznunk kell kultúránkra, mert ez az egyik legnagyobb érték, amit adhatunk gyermekeinknek, és az őket követő nemzedéknek. Csak akkor tudunk megmaradni egy fejlődő közösségnek, ha összefogunk és életerős vidéki és városi közösségeket alkotunk”. Az RMDSZ Szilágy megyei szervezetének elnöke hozzátette: az RMDSZ vidékfejlesztési elképzelésében a nagy gazdaságok helyett a kis és közepes családi gazdaságokat helyezi előtérbe, hiszen az a legfontosabb, hogy ezek a vállalkozások eltartsák az itt élőket, és megfelelő jövedelemforrásai legyenek az őket működtető közösségeknek. Ha helyi szinten munkalehetőség van, akkor gyerekeik itthon maradnak, és mindnyájan megtapasztalhatjuk a nagycsalád jelentőségét és értékét.

„A térségeink további gazdasági fejlődéséhez polgármestereink életképes fejlesztési stratégiákat dolgoztak ki, és ennek megvalósításával egy biztonságos és gyarapodó Szilágyságot akarnak létrehozni” – hangsúlyozta a parlamenti képviselő.

Az RMDSZ üzenetét és konkrét céljait Középlakon, Váralmáson és Ketesden ugyanezen a napon Végh Sándor szenátor és Csóka Tibor, Szilágy Megye Tanácsának alelnöke ismertette a helyi közösségekkel.