Szorosabb együttműködés Málta és Románia között

2015.05.01. | Szenátus , Külkapcsolatok

Szorosabb együttműködés Málta és Románia között

Szorosabb együttműködést tervez a román és máltai parlament – emelte ki Biró Rozália, az RMDSZ szenátora azon a találkozón, amelyre 2015. április 29. és május 1. között került sor Vallettában, a máltai képviselőház elnökének, Angelo Farrugiának meghívására.

„Egy olyan, a turizmusra, oktatásügyre, jogalkotói reformra, valamint az európai uniós források lehívására vonatkozó együttműködési Memorandum megkötését javasoltuk, amelynek legfőbb célja a gazdasági kapcsolatok bővítése Máltával” – hangsúlyozta Biró. A szenátus Emberjogi, Kisebbségi és Vallásügyi Bizottságának elnöke hozzászólásában kiemelte: „A két országnak szorosabban együtt kell működnie gazdasági téren és nagyon fontos az információ és tapasztalatcsere tekintettel arra, hogy 2017-ben Málta látja el az Európai Unió soros elnöki tisztségét, így hazánk is meríthet majd az ennek során szerzett tapasztalatokból, hiszen 2019. július–december folyamán Románia fogja betölteni ugyanezt a hatáskört.”