Tamás Sándor: az elmúlt hetek tapasztalatai azt bizonyítják, hogy az EMNP kampányának bohóckodása sok, megye és településfejlesztésnek kevés

2016.05.31. | Kovászna , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Tamás Sándor: az elmúlt hetek tapasztalatai azt bizonyítják, hogy az EMNP kampányának bohóckodása sok, megye és településfejlesztésnek kevés

Fotó: Vargyasi Levente

Elvárnánk, hogy legyen emberi tartásuk egy olyan szép nevű párt jelöltjeinek, mint az Erdélyi Magyar Néppárt. Ehhez képest vádaskodnak, vagdalóznak, ködöt kilóra ígérnek. Emberi tartás hiányában vannak az EMNP gidófalvi és kőröspataki polgármesterjelöltjei”  fogalmazott Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke május 30-i, hétfői sajtótájékoztatóján.

Kisgyörgy Sándor, Sepsikőröspatak polgármestere az EMNP által az elmúlt hétvégén kiszórt több száz rágalmazó szórólapra reflektált. „Anélkül, hogy szembenéztek volna az emberekkel, belopták a postaládákba ezeket az ocsmány, tele helyesírási hibákkal, magyartalanul megfogalmazott szórólapokat, amelyek tele vannak rágalommal és hazugságokkal. Ez minősíti az EMNP-t és Ioachim Silviu urat is, aki azt vallja, lassan székely emberként kezd gondolkozni, ami megalázó ránk nézve. Rengeteg alaptalan vádat foglal magába a szórólap, amelyben az elmúlt négy éves megvalósításainkat szidja, ócsárolja a tanácsosokat. Az emberek megfélemlítése és a terrorizmus mellett azzal vádol, hogy a tanácsülések magyar nyelven zajlanak, a gazdákat több tízezer eurós beruházástól fosztotta meg az önkormányzat, valamint azt is hangsúlyozza, hogy a roma közösséget megfélemlítjük. Azt tudni kell, hogy a nálunk uralkodó helyzetet csak a törvény alkalmazásával tudjuk orvosolni, kemény kézzel. Így sikerült egy kiskorúakból álló bűnbandát felszámolni, akik folyamatosan fosztogatták a helyieket. Továbbá a volt polgármester engedélyével jószágaikat más területén legeltető kisebbségieket is megfékeztük.”

A szórólapon Ioachim Silviu megvalósításait is részletezi, amelyek távol állnak a valóságtól. Olyan munkálatokat mond magáénak, mint például a sportcsarnok építése, csatorna és vízhálózat kiépítése, ravatalozóház, orvosi rendelő és játszótér megépítése, mely utóbbit a jelenlegi faluvezetés a megyei önkormányzat támogatásával épített. „Vessünk véget a pazarlásnak!” – áll a kiadványban, de azzal nem büszkélkednek, hogy a csatornázásra készíttetett és kifizetett hat tervük közül egy sem felel meg az elvárásoknak. Kisgyörgy Sándor elmondta, közel 15 feljelentés van ellene, és gyerekeit is folyamatosan támadják. 

Berde József, Gidófalva polgármestere a sajtótájékoztatón beszámolt az elmúlt 12 év megvalósításairól: ezek között szerepel a községháza teljes felújítása, 9 km kanalizálás befejezése, a zoltáni Olt-híd megépítése, átereszek elkészítése. „Gidófalva abban a szerencsés helyzetben van, hogy van külön tisztító állomása, 3,3 millió lej beruházás, étfalva-zoltáni kultúrotthon felújítása, a helyi emberek segítségével, tekepálya felépítése, sportcsarnok megépítése, könyvtár külső-belső felújítása, kültéri színpad felépítése, Fotosmartonoson az iskola felújítása, ivóvízhálózat kiépítése, Angyaloson iskola és óvoda építése, műgyeppálya létesítése, ravatalozóházak átadása. Tervek vannak továbbra is: az utcák felmérése, telekkönyvezése van hátra, az angyalosi kultúrotthon felújítása, miután a közigazgatási egység tulajdonába kerül. Az angyalosi 3 km útszakasz leaszfaltozása, átereszek, hidak elkészítése, aszfaltozás a község területén.”

Hozzátette: ami bosszant, a három hetes alaptalan gyanúsítások az EMNP részéről. Az EMNP lehetetlen ígéretekkel kampányol. Mi folytatni szeretnénk, aminek nekifogtunk.”

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.