Tamás Sándor: választási programunk az eddig elvégzett munkánk eredménye

2016.04.27. | Kovászna , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete sajtótájékoztató keretében mutatta be megyei és helyi tanácsos-jelöltjeit. Tamás Sándor elnök elmondta, a helyi és megyei listákon nőtt a fiatalok száma. A megyei lista esetében a jelöltek fele új. Céljuknak tartják, hogy a jelenlegi 19 megyei tanácsosi helyet, melyet az RMDSZ tölt be, növeljék, ezért fognak dolgozni az elkövetkező 39 napban.

Az elnök beszámolt arról is, hogy 40 közigazgatási egységben állítottak jelöltet, ebből 36-an RMDSZ-esek, 3-an RMDSZ által támogatott MPP-sek, és Vargyason olyan független jelölt indul, akit az RMDSZ támogat. Húsz év alatt először fordul elő az, hogy 14 közigazgatási egységben az RMDSZ-nek nincsen ellenjelöltje. Két olyan község is van, ahol csak az RMDSZ indít polgármestert és tanácsos jelölteket, Sepsibodokon és Kézdialmáson.

„Mi azt akarjuk, hogy az emberek ne azért szavazzanak, mert nincsen más megoldás, hanem azért, mert dolgozunk. Olyan embereket kértünk fel az önkormányzati tisztségekre, akik fontosnak tartják a településfejlesztést és a közösségépítést. Jelöltállításkor az volt az elsődleges szempont, hogy a jelölt milyen ember és mit tett a közösségért”− nyilatkozta Tamás Sándor.

Az RMDSZ színeiben 662 megyei és helyi tanácsosjelölt indul, a jelöltek jelentős százaléka fiatal, összesen 122 jelölt 35 év alatti, valamint 95 nő van a listákon.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.