Tamás Sándort választották a Központi Régió elnökévé

2016.09.27. | Kovászna

Tamás Sándort választották a Központi Régió elnökévé

Újra Tamás Sándort, Kovászna Megye Tanácsának elnökét választották a Regionális Fejlesztési Tanács elnökévé a szeptember 27-én Gyulafehérváron megtartott Központi Fejlesztési Régió (Brassó, Maros, Fehér, Kovászna, Hargita, és Szeben megye) alakuló ülésén.

A megbízatás kapcsán a megyeitanács-elnök elmondta: „az elmúlt években a Központi Fejlesztési Régió által jelentős beruházásokat valósítottunk meg Kovászna megyében, mind a magán, mind a közszférában. A Bukarest által elosztott alapok folyamatosan csökkentek, a Központi Fejlesztési Régió által viszont sok tíz millió euró értékben kifizetett támogatásoknak köszönhetően szemmel látható fejlesztéseket valósítottunk meg.”

Tamás Sándor hozzátette: „továbbra is fenntartom az évekkel ezelőtti meglátásom, miszerint kisebb és hatékonyabb, kevesebb megyét magába foglaló fejlesztési régiókra van szükség. A Központi Fejlesztési Régió Tanácsának mai döntése értelmében átirattal fordultunk a román kormányhoz, amelyben azt kérjük, hogy gyorsítsák fel a fejlesztési pályázatokat lehetővé tevő procedúrát, mert konkrét elképzeléseink vannak és készen vannak a terveink.”