Temes megye a folytonosságot támogatja az EP-ben

2014.01.29. | európai parlamenti választások

Temes megye a folytonosságot támogatja az EP-ben

Winkler Gyulát és Sógor Csabát támogatja a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Temes megyei szervezete az idei európai választások jelöltállítási folyamatában.

A Temes megyei RMDSZ január 27-i elnökségi ülésén döntött e kérdésben. Mint ismeretes, az idei évi európai parlamenti választásokat megelőzően a Szövetség jelöltjei meg kell szerezzék egy vagy több területi szervezet támogatását. „Az európai parlamenti választás az idei év legfontosabb kihívása a Romániai Magyar Demokrata Szövetség számára, ezért a Szövetség Temes megyei szervezete kiemelt hangsúlyt fektet a választás sikeres lebonyolításában” – áll azokban a levelekben, amelyek a Szövetség jelenlegi európai parlamenti képviselőit a bánsági megye RMDSZ szervezetének támogatásáról értesítik. „A szervezet értékeli az RMDSZ európai parlamenti képviselőinek eddigi munkásságát” – nyilatkozta Halász Ferenc megyei elnök, aki ugyanakkor reményét fejezte ki, arra vonatkozóan, hogy a következő mandátumban is lesz együttműködés a megyei szervezet és az EP-képviselők között.