Temes megyében nagyobb részvételi arányra van szükség, mint júniusban

2012.11.29. | Parlamenti választások , Temes

Kérdőíves felmérést folytatott az RMDSZ Temes megyei szervezete az elmúlt két hónap folyamán ahhoz, hogy a megyében élő magyar családok problémáit reálisan feltérképezze.

A Szövetség megyei szervezete a kérdőíves konzultációt az elkövetkezendőkben is folytatni fogja ahhoz, hogy Temes megye magyar lakosságának 2013-as év prioritásit összegezze. A begyűjtött kérdőíveket lakossági fórumokon elemezték ki az RMDSZ Temes megyei jelöltjei.

November 27-én és 29-én Temesváron a gyárvárosi és a vörös csárdai lakosokkal találkozott Molnár András, a Szövetség temesvári 4-es képviselői egyéni választókörzetének jelöltje. A fiatal jogász képviselőjelölt a lakossági fórumokon a kérdőívre adott válaszokat elemezte és megoldásokat javasolt a magyar közösség problémáira. A munkanélküliség, valamint az alacsony bérek jelentik a legnagyobb gondot a Temes megyei magyaroknak. „Ahhoz, hogy a bánsági magyar közösség hozzájáruljon az ország általános fejlesztéséhez és álláspontját Románia legmagasabb fórumain ismertté tegye, képviselőt kell küldjön a Parlamentbe” – hangsúlyozta Molnár, majd az előző évek választási eredményeiről beszélt. „A júniusi helyhatósági választásokon megyei szinten 12700 bánsági magyar szavazott az RMDSZ-re. A 2008-as parlamenti választási adatokhoz viszonyítva, 2012-ben 2000-rel több magyar járult az urnákhoz. Ahhoz, hogy bennünket egy bánsági magyar képviselhessen Bukarestben, közel 14000-ren kell az RMDSZ jelöltjeire adjuk voksunkat. Ezt azt jelenti, hogy a bánsági magyarok december 9-én nagyobb számban kell elmenjenek szavazni, a tavaszi eredményt ismét 1300 szavazattal kell felülmúlni. Jó mozgósítás és magas választási részvétel mellett a bánsági magyaroknak ismét lehet parlamenti képviselője”- nyomatékosította Molnár András december 9-e fontosságát. Temesvár Gyárváros és a Vörös Csárda negyedeinek lakosai felhívták a RMDSZ képviselőjelöltjének figyelmét arra, hogy az itt élő magyar közösségnek szüksége lenne egy olyan helyszínre, ahol közösségi programokat szervezhetnek a magyar családok részére.