Terelőutak építését kérte Antal István

2013.02.07. | Hargita , Infrastuktúra
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Terelőutak építését kérte Antal István

Hargita megyei terelő utak építésére tett javaslatot Antal István RMDSZ-es parlamenti képviselő a költségvetés tegnapi vitája alatt. A Szövetség képviselője a Székelyudvarhelyt és Székelykeresztúrt elkerülő gyorsforgalmi utak építésének elkezdését kérte.

“Ezek a tételek már a tavalyi költségvetésben is szerepeltek, de sajnos az új Kormány ezeket leállította. Székelyudvarhelyen és Székelykeresztúron el van készítve az utak megvalósítási tanulmánya, a következő lépés a konkrét tervek elkészítése lenne, melyek alapján el kellene kezdeni a munkálatokat. Többször kihangsúlyoztam, hogy mindkét városban a nemzeti úti forgalom a városközponton megy keresztül és rendszeresen tönkreteszi az utakat. Nem szeretnék egy olyan helyzetbe kerülni, hogy a helyhatóság egy olyan döntést legyen kényszerült hozni, melynek értelmében a teherforgalmat lebonyolító járművektől bizonyos illetéket kér az utak javítása érdekében.” – nyilatkozta Antal a parlamenti vitában, majd kitért arra is, hogy a Szentlélek, Székelykeresztúr és Héjjasfalva közötti nemzeti útszakaszt a Nyikó mentén, már évekkel ezelőtt elkezdték feljavítani, de a munka a kormányváltás miatt nem folytatódott. A képviselő ezek mellett több javítást igénylő megyei és községi útszakaszt is említett és kifogásolta, hogy a Hargita megye csak töredékét kapja annak az összegnek, mely e munkálatok elvégzésére szükséges.

Felszólalása végén Antal kitért a jelenlegi parlamenti többség és kisebbség közötti viszonyra is. „Olyan a hangulat, amivel egyszerűen nem lehet szembe menni. Sajnálom, hogy több mint 300 embert hallgatásra ítéltek. Ez nem egy állapot, hogy több ezer módosító indítvány közül egyetlenegyet sem hajlandók elfogadni. Azok számára, akik most kerültek be a parlamentbe, világossá vált, hogy ez nem egy normális költségvetési vita. Sajnos a kétharmados többség jóvoltából a Parlament a kormány egy mellékletévé válik, ami semmi esetre sem Románia demokratikus berendezkedését erősíti” – zárta mondanivalóját a képviselő.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.