Tisztelet a magyar kultúra őrzőinek

2014.05.16. | Hargita , Kultúra , európai parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Tisztelet a magyar kultúra őrzőinek

A Maroshévízi Magyar Művelődési Napok rendezvényein részt vevő magyaroknak mondott köszönetet csütörtökön este Vincze Loránt európai parlamenti képviselőjelölt, méltatva azt az erőfeszítést, amit a magyar értékek megőrzéséért tesz a Hargita megye északi részén élő magyar közösség.

„Önök tanúbizonyságot tesznek, hiszen meg szeretnék tartani és éltetni kívánják a magyar kultúrát, a magyar nyelvet, és ez amellett, hogy örvendetes, tiszteletet, megbecsülést érdemlő magatartás is. Tisztában vagyunk azzal, hogy önök mindent megtesznek a magyar közösség megmaradásáért, és felelősségteljesen mennek el szavazni május 25-én a magyar érdekképviseletre, ezért fordulok mindig közösségünk tömbmagyar vidékeken élő tagjaihoz, hogy segítsünk egymáson: a szórványban élők megmaradása mindannyiunk felelőssége” – fogalmazott Vincze Loránt a helyi művelődési házban tartott színházi előadást megelőzően.

 

A politikus csütörtökön a Gyergyói-medencében találkozott gazdákkal, vállalkozókkal, majd a Felső-Marosmentén folytatta kampánykörútját, egyeztetve a salamási, galócási és maroshévízi magyarokkal, közösen megoldást keresve mindennapi problémáikra. Pénteken Vincze Loránt Udvarhelyszéken tartózkodik: Fenyéden, Küküllőkeményfalván, Kápolnáson keres fel sikeres uniós pályázatokat lebonyolító vállalkozókat, este pedig a II. Pünkösdi Tavaszváró bárány- és pálinkafesztiválon ünnepel együtt az udvarhelyiekkel.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.