Tisztelet az időseknek – szépkorúakat köszöntöttek Búzásbesenyőben az RMDSZ Maros megyei képviselőjelöltjei

2016.11.05. |
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Tisztelet az időseknek – szépkorúakat köszöntöttek Búzásbesenyőben az RMDSZ Maros megyei képviselőjelöltjei

Minden tisztességesen dolgozó magyar embert megillet egy biztos nyugdíj idős korára. Az RMDSZ az elmúlt években is azon dolgozott, és ezután is azon fogunk dolgozni, hogy méltányos nyugdíjakat biztosítsunk mindenki számára.” – fogalmazott Csép Eva Andrea, az RMDSZ Maros megyei képviselőjelöltje Búzásbesenyőben, ahová Vass Levente képviselőjelölt kollegájával látogattak el Idősek Napja alkalmából.

Csép Éva Andrea továbbá említést tett arról a helyzetről is, amikor az elmúlt években számos volt termelőszövetkezeti alkalmazott betegnyugdíjért folyamodott. Miután nyugdíjba vonultak, két ízben is megemelték a TSZ-nyugdíjakat, azonban az illetékesek nem figyeltek arra, hogy a korhatáros nyugdíj sok esetben két forrásból érkezik, ezért nemcsak a termelőszövetkezeti munka után járó összeget emelték, hanem a teljes nyugdíjat duplázták meg. Amikor kiderült a hiba, visszakövetelték a kifizetett összegeket. Ezt a méltatlan állapotot szüntette meg az RMDSZ.

Az idősebb nemzedék felbecsülhetetlen érték mindenki számára,  hiszen ha igazán tanulni akarunk, fel kell keresnünk őket, és tanácsot kell kérnünk tőlük. Ők azok, akik tapasztalataik fényében rámutatnak a legfontosabb értékek egyikékre – a szeretet hatalmára” – fogalmazott Vass Levente, az RMDSZ Maros megyei parlamenti képviselőjelöltje, majd hozzátette: „jobb körülményeket kell teremtenünk az egészségügyben, annak érdekében, hogy időseink minél jobb ellátásban és a legjobb kezelésben részesüljenek, ezért fontos, hogy az orvosok elvándorlását megállítsuk.”.

Vass Levente, az RMDSZ Maros megyei parlamenti képviselője kifejtette, képviselőként nagy hangsúlyt fektetne, az egyházak által nyújtott idősgondozói szolgáltatások állami támogatásának növelésére.

Az eseményt a Búzásbesenyői Polgármesteri Hivatal, valamint a Caritas szervezte. A találkozón az öregotthon lakói mellett az település idős korosztálya is jelen volt.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.