Tisztújítás a vajdahunyadi RMDSZ-ben

2011.12.05. | Hunyad

Szombaton délután tartotta tisztújító közgyűlését a Vajdahunyadi RMDSZ, a Magyar Házban megszervezett gyűlésen több mint 150-en vettek részt. Az elnöki tisztségre ketten pályáztak, Babos Aranka és Győrfi Jenő városi tanácsos. Babos Aranka 95 szavazattal újabb két évre szóló mandátumot nyert, míg Győrfi Jenő 56 voksot szerzett, 3 szavazat érvénytelen volt.

Babos Aranka, leköszönő elnökként beszámolójában megköszönte a választmánynak az együttműködést, kiemelve, hogy az elmúlt két évben sikerült számos sikert elérni politikai, szociális, oktatási, egyházi és közösségi területen is. Értékelése szerint a legnagyobb eredmény a vajdahunyadi háromnyelvű helységnévtáblák elhelyezése volt, de kiemelte az RMDSZ szerepét a város kórházának rehabilitásában, a magyarlakta Csángótelepen és Rákosdon elindított infrastrukturális fejlesztések kezdeményezésében.

„Közösségi szempontból a szórvány-székely partnerséget emelném ki, mert hihetetlen mértékben összefogta, mozgósította a város magyar lakosságát” – hangsúlyozta Babos Aranka.

A tervekkel kapcsolatosan az RMDSZ vajdahunyadi elnöke elmondta, folytatni szeretné a megkezdett munkát, felidézve, hogy a vajdahunyadi magyar közösség példát mutatott összefogásból, tenni akarásból. „Az új választmány friss csapat, ez is jelzi, hogy az emberek nem eltávolodtak, hanem éppen hogy közelebb kerültek az RMDSZ-hez. Az is jelzésértékű, hogy ilyen sokan eljöttek a közgyűlésre. Szeretnénk bevonni még több fiatalt a munkánkba és megtartani az idősebb korosztályt is, amelynek tapasztalatára építhetjük elképzeléseinket” – mutatott rá Babos Aranka, hozzátéve, hogy a jövő év legnagyobb kihívásának az önkormányzati és parlamenti választások számítanak. A Vajdahunyadi RMDSZ szeretne legalább 2-3 tanácsos bejuttatni a helyi önkormányzatba.

A közgyűlésen Winkler Gyula, az RMDSZ Hunyad megyei elnöke a jövő évi választások tétjéről, a megyei szervezet prioritásairól beszélt, politikai tájékoztatójában részletesen kitérve a Szövetség új szórványpolitikájára. Az ülésen jelenlevő  Borbély Károly gazdasági államtitkár beszámolt a kormánykoalíció tevékenységéről, az ország gazdasági helyzetéről és ismertette az RMDSZ költségvetési és gazdasági prioritásait a következő időszakban. A közgyűlésen részt vett Burján Gergely, az RMDSZ Hunyad megyei szervezetének politikai alelnöke, Ferenczi István, az RMDSZ Hunyad megyei szervezetének alelnöke és Dezméri István, az RMDSZ Hunyad megyei szervezetének ügyvezető elnöke.