Tisztújító közgyűlés az RMDSZ Vajdahunyadi Szervezetében

2016.02.13. | Hunyad

Tisztújító közgyűlés az RMDSZ Vajdahunyadi Szervezetében

Az RMDSZ Vajdahunyadi Szervezete szombaton, 2016. február 13-án tartotta tisztújító közgyűlését a vajdahunyadi Magyar Házban.

A nagy számban megjelent résztvevők bizalmat szavaztak a következő esztendőre a 15 tagú választmánynak, valamint a szervezet két bizottságának, azaz az Ellenőrző Bizottság illetve az Etikai és Szabályzatelügyelő Bizottságának. Mindezen kívül kijelölték azokat a küldötteket akik a helyi szervezetet fogják képviselni az RMDSZ megyei küldöttgyűlésén.

A különfélék napirendi pont egyik legfontosabb témája az Erdélyi Magyar Értéktár Hunyad megyei bizottságának a megalakítása volt. Több hozzászóló kiemelte Hunyad megye kulturális és épített örökségének fontosságát, ennek sokszínűségét és azt az elvárását fogalmazta meg, hogy mindezek feltárása és összegyűjtése szükségszerű a megmaradás szempontjából. A felszólalók pozitívan méltatták Kofity Zoltán RMDSZ elnök eddigi munkásságát, további jó munkát kívánva a helyi magyar közösség érdekében folyatott tevékenységéhez.