Tíz iskolai könyvtárat gazdagított az RMDSZ

2012.02.22. | Oktatásügyek , Szatmár

Az RMDSZ és az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatal által indított könyvadományozási program keretében idén tíz Szatmár megyei magyar tannyelvű iskola részesült könyvtámogatásban. Börvely, Kálmánd, Kaplony, Majtény, Mikola, Egri, Túrterebes, Dobra, Erdőd és Kolcs iskoláinak könyvtára gazdagodott értékes könyvekkel, amelyek hozzásegítik a gyermekeket az anyanyelvünk és a hagyományaink mélyebb megismeréséhez és szeretetéhez. A hiánypótló kiadványokat a „Minden magyar gyermek számít” kampány körútján adták át a Szövetség képviselői az oktatási intézményeknek.

Mikolában és Egriben Őri-Pákay Franciska, az RMDSZ Szatmár megyei ügyvezető elnöke az ünnepélyes könyvátadáson elmondta, hogy az RMDSZ és az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatal által indított program keretében a vidéki iskolák könyvtárainak állományfrissítésére szeretnének nagy hangsúlyt fektetni. Kitért a „Minden magyar gyermek számít” kampány céljára: „Arra szeretnénk ráébreszteni a szülőket, hogy gyermeküknek akkor nyújtják a legnagyobb segítséget, ha lehetővé teszik számukra, hogy anyanyelvükön tanuljanak”-nyilatkozta Őri-Pákay Franciska.