Tíz jelöltje lesz a Hunyad megyei RMDSZ-nek a parlamenti választásokon

2012.10.01. | Hunyad , Parlamenti választások

Vasárnap délután ülésezett az RMDSZ Hunyad Megyei Képviselők Tanácsa, az MKT, amely titkos szavazással rangsorolta a képviselői és szenátori helyekre jelentkező jelölteket.

A szervezet a helyi RMDSZ vezetőket indítja a választáson azokban a  körzetekben, ahol nagyobb a magyar közösség, ennek megfelelően Vajdahunyadon Takács Aranka tanárnő, a helyi RMDSZ-elnöke, Lupényban pedig Benedekfi Dávid geológus, a helyi szervezet elnöke száll versenybe a képviselői helyért. Az RMDSZ szenátorjelöltje lesz Pogocsán Ferdinánd mérnök, a dévai szervezet elnöke és András József egyetemi tanár, a petrozsényi RMDSZ elnöke. Dézsi Attila, volt kormányfőtitkár-helyettes a dévai körzetben indul képviselői helyért.

Winkler Gyula, az RMDSZ Hunyad megyei elnöke reményteljesen nyilatkozott, szerinte van esélye a magyar közösségnek a parlamenti mandátum visszaszerzésére, úgy vélte, december 9-én a négy évvel ezelőttinél több szavazatot kaphat a szervezet. „Idén júniusban az RMDSZ jelöltjei Hunyad megyében tíz százalékkal több szavazatot kaptak, mint 2008-ban az önkormányzati választásokon. A mozgósítás és a helyi szervezetek szintjén tapasztalható együttműködés optimistává tesz, hogy sikerülhet szerezni egy Hunyad megyei képviselői helyet. A választási törvény megtartotta az arányos képviselet elvét,  ami azt is jelenti, hogy egyetlen, az RMDSZ jelöltjeire leadott szavazat sem veszik el. Szeretnénk, ha egy mandátumot Hunyad megye nyerne el, éppen ezért úgy számolunk, hogy holnaptól indul a kampány. A mai MKT döntésnek megfelelően a megyei kampányfőnök Dezméri István, az RMDSZ ügyvezető elnöke, volt prefektus. Az RMDSZ programja az Erdély 2020 fejlesztési terv alappilléreire épül, amely nemcsak a Hunyad megyei magyarokhoz, hanem a helyi közösség minden tagjához szól” – számolt be Winkler Gyula.

RMDSZ színekben indul még a parlamenti választáson képviselői helyért Ferenczi István, gépészmérnök, az RMDSZ Hunyad megyei szervezetének alelnöke, Kofity Zoltán, gépészmérnök, az RMDSZ vajdahunyadi szervezetének ügyvezető elnöke, Széll Lőrinc, mérnök, a Hunyad Megyei Sport és Ifjúsági Hatóság ügyvezető igazgatója, az MKT elnöke, Kacsó Roland jogász, míg szenátori helyért Kocsis Attila-Levente, matematika tanár, a Téglás Gábor Iskolaközpont igazgatója száll versenybe. A Megyei Képviselők Tanácsa felhatalmazta a Megyei Állandó Tanácsot, hogy véglegesítse a jelöltek listáját.