Több mint 100.000 aláírás gyűlt a székely megyékben

2013.10.14. | Székelyföld , helyi népszavazás
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Több mint 100.000 aláírás gyűlt a székely megyékben

"A régióátszervezés témakörében szervezendő népszavazás kiírására Hargita, Kovászna és Maros megyében az RMDSZ már több mint 100.000 aláírást gyűjtött össze" - jelentette be október 14-én Kelemen Hunor szövetségi elnök, majd hozzátette: ez több, mint kétszerese a törvény által előírt, a szavazati joggal rendelkező polgárok 5 százalékának megfelelő számnak.

"A három megye RMDSZ irodáiban, a polgármesteri hivatalokban, illetve az önkéntesek ajtóról ajtóra lebonyolított gyűjtése alig több mint két hét alatt vezetett ehhez az eredményhez, ami egyértelműen igazolja: az itt élő közösségek támogatják, hogy a megyéik együtt alkossanak gazdasági fejlesztési régiót" - hangsúlyozta Kelemen Hunor. A részletes számokat ismertetve a szövetségi elnök elmondta, hogy Maros megyében közel 40.000, Hargitában 28.000, Kovásznában pedig 33.000 aláírás gyűlt. "Nem állunk meg itt - tájékoztatott Kelemen, hiszen az aláírásgyűjtés során az RMDSZ régióátszervezési céljával kapcsolatos tájékoztató feladatot is ellátunk."

A partiumi aláírásgyűjtés helyzetéről a szövetségi elnök kifejtette: "Bihar, Szatmár és Szilágy megyékben egy bő héttel később kezdődött az aláírásgyűjtési folyamat, hiszen alapos egyeztetésekre volt szükség a román pártokkal. Két napon belül itt is meglesz a szükséges aláírásszám, és iktatni lehet a népszavazási kezdeményezést" - zárta nyilatkozatát Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.

Az RMDSZ az aláírásgyűjtés során 200.000 magyar, illetve 60.000 román nyelvű tájékoztató anyagot használt.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.