Több mint 8000 nyugdíjashoz ért el a Nőszervezet októberi rendezvénysorozata

2016.11.04. | RMDSZ Nőszervezet

Több mint 8000 nyugdíjashoz ért el a Nőszervezet októberi rendezvénysorozata

Fővédnökként zárta az Építsünk idősbarát közösséget! elnevezésű, nyugdíjasokra figyelő októberi rendezvénysorozatot Biró Rozália Bihar megyei képviselőjelölt a mai, november 4-i, Nagyváradon tartott összegző sajtótájékoztatón. Kezdeményezésére az RMDSZ Bihar Megyei Nőszervezete Építsünk idősbarát közösséget! címmel indított programot, amely szeptember 29. és október 31. között mintegy 8200 Bihar megyei magyar nyugdíjashoz ért el különböző rendezvényekkel, szolgáltatásokkal, telefonos felköszöntéssel, ingyenes színházi előadással, kirándulással, a körzeti székházakban tartott egészségügyi, pszichológusi tanácsadással, gyógytornával.

Biró Rozália elmondta: a céljuk az volt, hogy olyan rendezvénysorozatot valósítsanak meg, amely mozgalommá nőheti ki magát. „Ne csak az idősek világnapján jusson eszünkbe felköszönteni az időseket, hanem egy egész hónapra kiterjesztve, civil és közösségi összefogással olyan rendezvényeket és jelképes, szimbolikus ajándékokkal köszöntsük fel és kívánjunk nekik erős és egészséges öregkort, amely megörvendezteti őket.” A rendezvénysorozat keretében Kelemen Hunor szövetségi elnök idősotthont látogatott, de nemzetközi nyugdíjas kórusvetélkedőt, várlátogatást és berettyóújfalui kirándulást is szerveztek, olyan eseményeket, amelyeken a több mint 8000 nyugdíjas részt vehetett, vagy telefonon köszönthették őket.

A szenátor konklúzióként kijelentette: „az idősek igénylik az odafigyelést, és szükségük van rá. Olyan korosztályt szólítottunk meg, akik szeretnének továbbra is hasznos tagjai lenni a közösségnek, felajánlják tapasztalatukat és idejüket. Amikor lehetőségeket keresünk arra, hogy az idősekre összpontosítva hangsúlyosan tegyünk valamit, a politikum, egyház és civil szféra összefogását is megtestesítjük, hiszen egyházi nőszervezetekkel, önkormányzatokkal, civil szervezetekkel közösen szervezte az RMDSZ Nőszervezete ezt a rendezvénysorozatot.” Hozzáfűzte: reméli, hogy hagyománnyá válik ezentúl az októberi hónapban az idős emberekre való kiemelt odafigyelés, és a közösség meghallja azokat a véleményeket, bölcs útmutatókat, amelyekkel szolgálnak tapasztalatuk révén számára.

Biró Rozália az elmúlt 4 év szenátori tevékenységében kiemelt figyelmet fordított azon törvénymódosításokra, amelyek a családok problémáinak megoldását szolgálták. „Az országban évről évre romlik az idősek helyzete, mivel a nyugdíjpontok értéke elenyésző mértékben növekszik, nem igazodik az árdrágításokhoz” – mutatott rá a képviselőjelölt, majd hozzátette: „közösségünk minden becsülettel dolgozó polgára megérdemli, hogy biztos, tisztességes megélhetést jelentő nyugdíjjal rendelkezzen élete végéig. Teljes mértékben jogos az elvárás, hogy egy végigdolgozott életút nyomán az időskort is elfogadó, szeretetteljes, tisztes anyagi helyzetben töltsük. A Szövetség kiemelt fontosságúnak tartja az idős emberek igényeit, és azért harcol, hogy minden dolgozó magyar embernek legyen majd értékálló, biztos nyugdíja, és ez által békés öregkora.”