Több mint 8000 nyugdíjashoz ért el a Nőszervezet októberi rendezvénysorozata

2016.11.04. | RMDSZ Nőszervezet

Több mint 8000 nyugdíjashoz ért el a Nőszervezet októberi rendezvénysorozata

Fővédnökként zárta az Építsünk idősbarát közösséget! elnevezésű, nyugdíjasokra figyelő októberi rendezvénysorozatot Biró Rozália Bihar megyei képviselőjelölt a mai, november 4-i, Nagyváradon tartott összegző sajtótájékoztatón. Kezdeményezésére az RMDSZ Bihar Megyei Nőszervezete Építsünk idősbarát közösséget! címmel indított programot, amely szeptember 29. és október 31. között mintegy 8200 Bihar megyei magyar nyugdíjashoz ért el különböző rendezvényekkel, szolgáltatásokkal, telefonos felköszöntéssel, ingyenes színházi előadással, kirándulással, a körzeti székházakban tartott egészségügyi, pszichológusi tanácsadással, gyógytornával.

Biró Rozália elmondta: a céljuk az volt, hogy olyan rendezvénysorozatot valósítsanak meg, amely mozgalommá nőheti ki magát. „Ne csak az idősek világnapján jusson eszünkbe felköszönteni az időseket, hanem egy egész hónapra kiterjesztve, civil és közösségi összefogással olyan rendezvényeket és jelképes, szimbolikus ajándékokkal köszöntsük fel és kívánjunk nekik erős és egészséges öregkort, amely megörvendezteti őket.” A rendezvénysorozat keretében Kelemen Hunor szövetségi elnök idősotthont látogatott, de nemzetközi nyugdíjas kórusvetélkedőt, várlátogatást és berettyóújfalui kirándulást is szerveztek, olyan eseményeket, amelyeken a több mint 8000 nyugdíjas részt vehetett, vagy telefonon köszönthették őket.

A szenátor konklúzióként kijelentette: „az idősek igénylik az odafigyelést,