Tőkés László félretájékoztat

2012.03.16. | Európai Néppárt

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség visszautasítja és cáfolja Tőkés László független európai parlamenti képviselő vádaskodásait a Szövetség vezető politikusaival szemben. Mai sajtótájékoztatóján Tőkés László ugyanis arról számolt be az újságíróknak, hogy az RMDSZ levélben kérte az Európai Néppárt vezetőségét, zárják őt ki az európai politikai család frakciójából.

Kelemen Hunor szövetségi elnök határozottan visszautasítja ezt, félretájékoztatásnak és hazugságnak minősítve a nyilatkozatot: „az RMDSZ elnökeként levélben értesítettem Wilfred Martens-t, az Európai Néppárt elnökét arról, hogy Tőkés László kilépett az RMDSZ-ből, lemondott tagságáról. Hozzátettem, hogy ezek után Tőkés László semmilyen európai fórumon nem az RMDSZ álláspontját képviseli” – jelentette ki az RMDSZ elnöke, aki egyébként két nappal ezelőtt a Krónika országos napilap érdeklődésére mindezt már elmondta, sőt, a Wilfred Martensnek címzett eredeti levelet is eljuttatta a napilap felelős szerkesztőjének.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség úgy véli, méltatlan és tisztességtelen cselekedet félretájékoztatni és ferdíteni az újságírók és a közvélemény előtt, annál is inkább, mert Tőkés László volt püspökként erkölcsi minimumnak kellene tartsa az igazmondást.

Kelemen Hunor szövetségi elnök Wilfred Martens néppárti elnöknek küldött levelét a LETÖLTÖM A CSATOLMÁNYT gombbal tölthetik le.