Tovább küzdenek a volt I-es munkacsoportban dolgozók jogaiért

2014.02.11. | Képviselőház
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Tovább küzdenek a volt I-es munkacsoportban dolgozók jogaiért

Újabb törvénykezdeményezést nyújtottak be az RMDSZ parlamenti képviselői annak érdekében, hogy a volt 1-es munkacsoportban, azaz a nehéz munkakörülmények között tevékenykedő személyek nyugdíjba vonulására vonatkozó előírásokon javítsanak.

Jelenleg csak azok a volt I-es munkacsoportban tevékenykedő személyek részesülnek korkedvezményes nyugdíjazásban, akik legalább hat évig dolgoztak az említett kategóriában. Kerekes Károly, Máté András Levente, Erdei-Dolóczki István és Molnár Zsolt parlamenti képviselők törvénykezdeményezése eltörölné ezt a kitételt.

 

Mint ismertes, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség által 2011-ben kezdeményezett törvénytervezetet december 17-én megszavazta a Képviselőház plénuma. A törvénykezdeményezés részben orvosolta a volt I-es munkacsoportban 2001. április 1-ig dolgozó személyzet azon kategóriáit ért méltánytalanságot, amelyet a nyugdíjreformra vonatkozó törvény által már nem a speciális körülmények között, hanem különleges, azaz rendkívül nehéz körülmények között dolgozó személyzetnek nyilvánítottak.

 

A ma iktatott törvénykezdeményezés eltörölné azt a kitételt, amely előírja, hogy minimum hat év után részesülhetnek korkedvezményes nyugdíjazásban a volt I-es munkacsoportban tevékenykedők.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.