Tulipános jókedv Erdőgyarakon

2012.11.06. | Parlamenti választások , Bihar
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Tulipános jókedv Erdőgyarakon

Nótaesttel lepte meg a gyaraki magyarokat Pető Csilla képviselő és Szíjjártó Zoltán, az RMDSZ képviselő illetve szenátorjelöltje.

A találkozó első perceiben Pető Csilla RMDSZ-es képviselő köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, azért érkezett Erdőgyarakra, hogy szemtől szemben találkozhasson a lakossággal, kötetlen, jó hangulatú esten ismerkedjenek össze, ne csak a plakátokról tudják, hogyan néz ki az az ember, aki a település segítésére, támaszára vállalkozna. A képviselő pár szóban vázolta a parlamenti munkát, az elmúlt időszak RMDSZ által kiharcolt eredményeit, a magyar iskolák, kulturális intézmények létrehozását, a tanügyi törvény eredményeit, mely a régió magyarsága számára létfontosságú. Ugyanakkor az is elhangzott, miben tudna segíteni a gyarakiaknak, amennyiben képviselőjüknek választják. Erdőgyarakon jelenleg magyar alpolgármester, Rostás István intézi az ügyeket, és egy RMDSZ-es képviselő is van a helyi képviselőtestületben, Molnár Ilona személyében.  Ők ismerik a település gondjait, és ha lesz képviselete a falunak a fővárosban, akkor a megoldás is garantáltabb lesz. Az elöljárók nemrég kalákát hirdettek, együtt, vállvetve dolgozott a gyaraki magyarság, majd emléklapot is kaptak, melyen az áll: a kaláka egyesít, a munka nemesít. „Ehhez tegyük hozzá december 9-én: a tulipán egyesít – és szavazzanak az RMDSZ jelöltjeire!” – zárta szavait Pető Csilla.

A képviselő asszony üdvözlő szavai után Szabó Lajos vette át a szót, azonnal nótára hangolva a közönséget. A jól ismert dallamokat együtt énekelte az egész terem, közben falatoztak az otthonról hozott süteményből, így a vasárnap este igazi, jó hangulatú mulatsággá nemesedett.

A nótaestek örömét a mezőbajiak november 17-én, az árpádiak december ötödikén tapasztalhatják meg, a két említett hétvégén hozzájuk érkezik Szabó Lajos nótaénekes.
 


Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.