Új adótörvény-tervezetet fogadott el a szenátus

2015.04.28. | Szenátus , gazdaság

Új adótörvény-tervezetet fogadott el a szenátus

Az élelmiszerek áfájának 9 százalékra való csökkentése, az általános forgalmi adó-, az általános társasági és a jövedelemadó csökkentése, a nagy- és kisvállalatok adózására vonatkozó módosító javaslatok, valamint a társadalombiztosítási hozzájárulás csökkenése csupán néhány olyan rendelkezés, amely a gazdaság fellendülését fogja eredményezni – fogalmazott Végh Sándor a szenátus előtt, az új adótörvény-tervezet vitáján, hangsúlyozva, az előbbinek sok pozitív hozadéka lesz a társadalomra nézve.

Április 27-én 90 szavazattal, az RMDSZ teljes szenátusi frakciójának támogatásával fogadta el a szenátus azt az új adótörvény-tervezetet, amely 2016. január 1-jén lépne életbe.

Végh Sándor, a Szövetség Szilágy megyei szenátora a plénum előtt az új törvény pozitív vonatkozásaira mutatott rá. „A 2003 óta érvényben lévő adótörvényt több mint százötvenszer módosították már, amely azt is jelzi, szükség van egy új bevezetésére” – tette hozzá. Kiemelte: véleménye szerint az adórendszer ezzel a változtatással sokkal átláthatóbbá, kiszámíthatóbbá válik.