Új elnököt választottak a Kolozs megyei MKT élére

2017.02.25. | Kolozs

Új elnököt választottak a Kolozs megyei MKT élére

Az elnöki pozíció betöltésére Okos Károlyt, Gyalu alpolgármesterét választották a Kolozs megyei RMDSZ Megyei Küldöttek Tanácsán, melyet a Kolozsvári Sport Aréna konferenciatermében tartottak, február 24-én.

„Megtisztelő számomra, hogy Csoma Botond elnök úr úgy gondolja,  képes és alkalmas vagyok az MKT elnöki tisztségének a betöltésére.  Ahogy az elmúlt 27 évben, ezután is az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének munkáját fogom segíteni.” – mondta Okos Károly, akit azután választottak MKT-elnöknek, miután Hegedüs Lajos korábbi elnök lemondott tisztségéből.

Az egybegyűltek az MKT Állandó Bizottságának tagjait is elfogadták, eszerint az új elnök mellett: Antal Géza, Kira Miklós, Makkai László, illetve Török Ferenc fog tevékenykedni a Bizottságban.

Csoma Botond, a Kolozs megyei RMDSZ elnöke beszámolójában, többek közt Horváth Anna helyzetéről, a Büntető törvénykönyv módosításáról, illetve az oktatási helyzetről is beszámolt az MKT- tagoknak.

„A Btk-t módosítani kell, hiszen ez jelenleg legalább negyven pontban alkotmányellenes. Politikai akaratra és bátorságra van szükség, hogy ezeket a korrekciókat elvégezzük, hiszen, akik eddig módosítani próbálták, azokat támadások érték.” – hangsúlyozta a megyei elnök a Btk. módosítás kapcsán.

Az RMDSZ ügyvezető elnökségét Hegedüs Csilla képviselte a Kolozs Megyei Küldöttek Tanácsán. „A magyar anyanyelv napján nagy ajándékot kaptunk, ugyanis a Muszáj-Musai kiállt és első fokon megnyerte a többnyelvű helységnévtábláért folytatott perben, reméljünk, hogy ennek köszönhetően sikerül elérni, hogy kikerüljenek Kolozsvár bejárataihoz a többnyelvű táblák” – mondta az RMDSZ ügyvezető alelnöke.

Az ülésen tevékenységi beszámolót tartott Kolozs megye RMDSZ-es szenátora, László Attila is. Elmondása szerint az elmúlt hónapokban az egészségügyi rendszer fejlődése érdekében dolgozott és ezt a munkát az elkövetkezendő időben is kiemelten folytatja majd. „Az elmúlt egy hónapban megkezdődtek a tárgyalások és a konkrét lépések az egészségügyi rendszer átgondolásáról, átszervezéséről. Januárban már az első fontos újítás meg is történt: az állami szektorban az orvosok fizetése 15%-al nőtt. Egyetlen éjszakai ügyelet alatt egy pályakezdő orvos bruttó 674 lejt keres, főorvos esetében pedig ez az összeg elérheti az 1400 lejt is.” – tájékoztatta az MKT ülésén résztvevőket László Attila szenátor.