Új lendületet és változást akar az RMDSZ Székelyudvarhelyen

2016.04.25. | Önkormányzati választások , Udvarhelyszék
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Új lendületet és változást akar az RMDSZ Székelyudvarhelyen

Sosem politizáltam, és most sem politikusnak készülök. Városvezetésre vállalkozom, Székelyudvarhely fejlesztéséért akarok dolgozni egy olyan csapattal, amely látja és tudja, hogy szervezeten belül is megújulásra van szükség – hangsúlyozta Arros Orsolya, az RMDSZ polgármesterjelöltje április 25-én, hétfőn, a jelöltséghez szükséges dokumentumok leadása után. 

Április 26-i határidővel nyújthatták be a jelöltséghez szükséges iratcsomókat az idei helyhatósági választásokon induló jelöltek. Arros Orsolya és az RMDSZ városi tanácsosai hétfőn adták le a választási bizottság irodájában a szükséges okmányokat.

Az RMDSZ erős szervezet, az egyetlen magyar politikai erő, amely a döntéshozatal minden szintjén jelen van: az önkormányzatokban, a parlamentben és az Európai Parlamentben is. Minden fórumon képviselni tudja a magyarok ügyét. Én ennek az erős szervezetnek akartam a jelöltje lenni, mert hiszem, hogy a legjobb eredményeket nem függetlenként, hanem csak csapatban tudjuk elérni” – fogalmazott Arros Orsolya. Hangsúlyozta: azért csatlakozott az RMDSZ-hez, mert nem kívülről akar bírálni, hanem részt akar vállalni a közösségi munkában. „Köszönöm ennek a csapatnak és az országos vezetőségnek, hogy befogadtak és számítanak a munkámra. Azon leszek, hogy az RMDSZ helyi szinten is megújuljon, hogy a lehető leghatékonyabban tudjuk az udvarhelyi emberek érdekeit képviselni” – fogalmazott. Mint mondta, tisztában vannak vele, hogy az udvarhelyi emberek változást akarnak, az RMDSZ helyi szervezete pedig számít néhány régi tanácsos tapasztalatára és az újonnan indulok lendületére, hogy ezt a változást elősegítse. „A várost ki kell mozdítanunk arról a parkoló pályáról, ahová az elmúlt évek alatt került, ebben pedig számítunk az udvarhelyi emberek véleményére és támogatására. A politikai sárdobálás időszakát le kell zárnunk, olyan időszaknak kell következnie, amely az emberekről és a város jövőjéről, nem pedig a politikusok és a különböző pártok közti csatározásokról szól” – fejtette ki.

Arros Orsolya az elkövetkezendő időszakban is arra törekszik, hogy minél szélesebb körben ismertesse a városfejlesztési elképzelésit az udvarhelyi emberekkel, ezért tovább folytatja a párbeszédet és konzultációkat. „Februárban mutattam be a programomat, amely nem ígéreteket, hanem megoldásokat kínál arra, hogy új munkahelyeket teremtsünk, fejlesszük és modernizáljuk ezt a várost. Mindez nagyon fontos, hogy itthon tudjuk tartani vagy haza tudjuk hívni a fiatalokat, ez az egyik legfontosabb célkitűzésem, hogy a fiatalok szeressék ezt a várost és megtalálják itt a számításaikat” – összegzett az RMDSZ székelyudvarhelyi polgármesterjelöltje, aki olyan városvezetésre törekszik, amely nem a hatalmi politizálás eszközeit alkalmazza, hanem az emberekkel közösen dönt az őket érintő kérdésekről.

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.