Újabb szakember az RMDSZ frakciójában Kovászna megyében

2012.03.07. | Kovászna , Egészségügy

Újabb szakember az RMDSZ frakciójában Kovászna megyében

Napirend előtti felszólásában közölte szerdán, március 7-én, Kovászna Megye Tanácsának rendkívüli ülésén Nagy András, a Magyar Polgári Párt háromszéki ügyvezető elnöke, a megyei közgyűlés MPP-frakciójának tagja, hogy azonnali hatállyal kilép a polgári alakulat közgyűlési csoportjából, és az RMDSZ-frakción belül kíván tevékenykedni a továbbiakban.

Nagy András döntését azzal indokolta, hogy az elmúlt négy évben, az MPP-be 2008-ban történt belépését követően bebizonyosodott, hogy a párt tulajdonképpen nem tart igényt a szakemberi szolgálataira. "A belépésemet követően megpróbáltam a pártban érdemben tevékenykedni a saját szakterületemen, de idővel az az érzésem alakult ki, hogy erre az alakulat nem tart igényt, ezért a frakcióból való távozás mellett döntöttem. Ugyanakkor úgy vélem, hogy mindenki megérdemel egy második esélyt, ezért felajánlom a tudásomat a szövetség frakciójának" - fejtette ki Nagy András. Ugyanő reményét fejezte ki, hogy az RMDSZ-frakcióján belül sikerül megfelelő módon végeznie a munkáját, mint a Kovászna Megyei Gyógyszerkamara elnöke, hiszen az elmúlt években is ez volt a célja.

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke a bejelentés kapcsán kijelentette, hogy "megfelelő szakemberekre szükség van, és köztudott, hogy Nagy András gyógyszerészként valóban egy értékes szakember, ezért semmilyen akadálya nincs, hogy az RMDSZ-frakciójában folytassa tevékenységét."  Arról, hogy Nagy András a szövetség tagjává is válik, az elnök elmondta, hogy ez elsősorban a tanácstag döntésén múlik.

A közgyűlés ezt követően, egy kivétellel egyhangúlag hagyta jóvá a napirenden szereplő három határozattervezetet. Az első a Hatodon, illetve Sepsibükszádon található utászházak besorolásának megváltoztatására vonatkozik. "A döntésre azért van szükség, mivel az önkormányzat a tavasz folyamán, várhatóan már áprilisban benyújtja azt a pályázatot, amely egy látogatási központ létrehozását célozza a Rétyi Nyír természetvédelmi területen, illetve három információs pont kialakítását Hatodon, Sepsibükszádon és Esztelneken. A pályázati feltételek teljesítéséhez az utászházak információs pontként történő besorolására is szükség volt" - ismertette Demeter János, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke.

A másodikként jóváhagyott határozat két vissza nem térítendő külföldi támogatás költségvetésére vonatkozott. A két projekt - a sepsiszentgyörgyi Europe Direct iroda működését célzó, illetve az állami gondozásban lévők kiskorúak ingyenes oktatására vonatkozó - összértéke 101 ezer lej.

Végül a testület tagjai rábólintottak a megyei speciális oktatás szervezését előíró határozatra is, amelynek értelmében a sepsiszentgyörgyi kisegítő iskola a továbbiakban pénzügyi központként működik tovább, míg az oltszemi ennek alárendeltségébe tartozik. A megyében ugyanakkor egy másodlagos pénzügyi központ is működik mostantól, Kézdivásárhelyen. Henning László, a megyei önkormányzat alelnöke a határozat kapcsán elmondta, hogy a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség jóváhagyta ezt a szerkezeti átalakítást, amit most a testületnek is rögzítenie kell. A tervezet végül két tartózkodással lett elfogadva.