Újabb törvénytervezetről tárgyalnak a Képviselőház szakbizottságaiban a Dacia személygépkocsira előfizetők kárpótlását illetően

2015.03.19. | Képviselőház
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Újabb törvénytervezetről tárgyalnak a Képviselőház szakbizottságaiban a Dacia személygépkocsira előfizetők kárpótlását illetően

„A Képviselőház Pénzügyi és Költségvetési bizottsága ezen a héten tárgyalta azoknak az állampolgároknak a problémáját orvosló törvénytervezetet, akik az Országos Takarékpénztárba (CEC) helyeztek pénzletétet személygépkocsi vásárlás céljából, majd azt törvényes keretek között áthelyezték a Román Fejlesztési Bankba (BRD)” – ismertette Erdei-Dolóczki István, az RMDSZ Szatmár megyei képviselője, a szakbizottság tagja.

Erdei elmondta, a 9/2014-es törvény lehetővé teszi, hogy azok a személyek, akik nem kapták meg a gépkocsikat, kártérítésben részesüljenek: „A kártérítés értékének kiszámításánál, a letét létrehozásának pillanatától 2013. december 31-ig terjedő periódust veszik figyelembe.”


Erdei felhívta a figyelmet arra is, a törvény alkalmazása közben kiderült, hogy annak a 96 személynek, akik nem tudták igazolni a betét létrehozását az Országos Takarékpénztárban, azok számára a jelen törvény rendelkezése értelmében a kártérítést attól a pillanattól kezdve számítják, amikortól a pénzt átutalták a Román Fejlesztési Bankba, egészen 2013. december 31-ig.

 

A Szatmár megyei törvényhozó hozzátette: ugyanez a törvény lehetővé teszi ezen egyének számára azt is, hogy ha 90 napon belül, amennyiben mégis igazolni tudják a betét letétének időpontját az Országos Takarékpénztárnál, figyelembe veszik ezt.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.