Újra van magyar alpolgármestere Kolozsvárnak

2017.04.04. |
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Újra van magyar alpolgármestere Kolozsvárnak

Beiktatták Oláh Emesét Kolozsvár alpolgármesteri tisztségébe. Az április 4-i tanácsülésen Nistor Dániel városi tanácsos is letette az esküt.

Április 4-én tartotta rendes havi tanácsülését a Kolozsvári Városi Tanács. Az ülés keretében az RMDSZ frakció nevesítette alpolgármester-jelöltjét, Oláh Emesét, ezt a Nemzeti Liberális Párt tanácsosainak a támogatásával a testület el is fogadott.

Az első és legfontosabb feladatunk, hogy újra megnyissuk azokat a csatornákat, melyek segítségével újra elérhetik a városházi adminisztrációt a kolozsvári magyarok. Ennek érdekében a lehető legrövidebb időn belül újraindítjuk a fogadóórákat és igyekszünk megoldást találni a betelefonálós tanácsadás újraindítására is” – nyilatkozta Oláh Emese.

Ugyancsak a keddi tanácsülésen tette le a hivatali esküt Nistor Dániel. A fiatal építőmérnök Csoma Botond helyét veszi át az RMDSZ frakcióban, aki tavaly decemberben képviselői mandátumot szerzett és ezért le kellett mondania városi tanácsosi tisztségéről. „Legjobb tudásom és szakértelmemmel szeretném szolgálni a kolozsváriakat. Építőmérnökként hozzám legközelebb az urbanisztikai bizottság áll, ugyanakkor a frakcióban még át kell beszélnünk, hogy milyen feladatokat kell majd ellátnom.” – mondta el Nistor.

A kolozsvári városi tanácsban jelenleg öt RMDSZ-es tanácsos tevékenykedik. A ma alpolgármesteri tisztséget szerzett Oláh Emese mellett továbbra is tanácsos maradt Horváth Anna. Rajtuk kívül Gergely Balázs és Rácz Levente nyert még mandátumot tavaly júniusban. Hozzájuk csatlakozott most Nistor Dániel ötödikként. 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.