Ülésezett a Szövetségi Állandó Tanács

2012.01.19. | Szociális , Aktuálpolitika

Ülésezett a Szövetségi Állandó Tanács

Január 19-én, csütörtökön délben ülésezett az RMDSZ Szövetségi Állandó Tanácsa. A napirenden szervezeti és aktuálpolitikai kérdések szerepeltek, a SZÁT tagjai elemezték a jelenlegi társadalmi és politikai helyzetet.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség most is a parlamenti párbeszédnek a híve, a jogállami kereteken túl nem lehet megoldani semmiféle problémát, ezért mi azt javasoltuk, hogy a parlament rendkívüli ülésszakát a jövő héten tartsuk meg, és ott vitassuk meg a politikai kérdéseket. Továbbra is legitimnek tartunk minden olyan békés, szervezett tüntetést, ahol a polgárok elmondják a problémáikat, elégedetlenségeiket. Minden ilyen megnyilvánulásnak helyet kell adni egy demokratikus államban, de nincs helye a vandalizmusnak, nincs helye az erőszaknak, semmilyen olyan magatartásnak, amely a polgárok biztonságát veszélyeztetné” – nyilatkozta a SZÁT után Kelemen Hunor.

Hangsúlyozta, 2012-ben az a legfontosabb, hogy megőrizzük mindazt, amit az elmúlt két évben sikerült elérni, ez pedig minden adófizető polgár közös erőfeszítése volt.

Az, hogy ebben az esztendőben ki lehet fizetni a nyugdíjakat, a béreket, hogy Románia nincsen olyan gazdasági helyzetben, mint Európa más országai, hogy a költségvetési egyensúlyt fenn lehet tartani, és a fizetésképtelenség fel sem merül, ez mindannyiunk közös erőfeszítésének köszönhető. Ezeket a mindenki által elért eredményeket nem szabad kockáztatni, éppen ezért az előrehozott választásokat nem támogatjuk, mert minden politikai instabilitás a gazdaság visszaeséséhez, az egyensúly felbomlásához vezet” – jelentette ki az RMDSZ elnöke.

Beszámolt még arról is, hogy a Szövetségi Állandó Tanács ülésén döntés született arról, hogy februárban megalakul a Szövetség kampánystábja, nevesítik a kampányfőnököt, márciusban elfogadják a jelöltállítás módszertanát, amelynek fő kiindulópontja az, hogy hiteles, megbízható jelöltjei legyenek a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek.

Az alábbi linken elérhető Kelemen Hunor rövid nyilatkozata mp3 formátumban.

Ülésezett a Szövetségi Állandó Tanács Ülésezett a Szövetségi Állandó Tanács Ülésezett a Szövetségi Állandó Tanács
Hanganyag:
Kelemen Hunor a Szövetségi Állandó Tanács döntéseiről