Ünnepi könyvkortyolgatás a Mátyás szülőháza előtti téren

2012.06.08. | Kolozsvár , Kultúra
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Ünnepi könyvkortyolgatás a Mátyás szülőháza előtti téren

Pénteken a kora délelőtti órákban már vidám gyerekzsivaj töltötte be a Mátyás király szülőháza előtti kis teret, amelyen a tegnapi hivatalos megnyitó után már teljes gőzerővel dübörög a Kolozsvári Ünnepi Könyvhét második kiadása.

A magyarországi Ünnepi Könyvhéttel párhuzamosan zajló rendezvényen idén rengeteg könyvbemutató, beszélgetés, dedikálás és szórakoztató műsor fogadja az érdeklődőket, melynek idei szervezésébe a Kós Károly Akadémia, a KVART egyesület, az Életfa, a Kolozs Megyei Tanfelügyelőség, az EMIL, a Kolozsvár Társaság és Kolozsvári TV is bekapcsolódott.

A mai nap folyamán a színpadon a kolozsvári iskolák diákjaié volt a főszerep, akik szavalással, valamint zenés-táncos produkciókkal örvendeztették meg az arra látogató közönséget. Őket a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem bábszakos mesteri osztályának előadása követte, majd az este folyamán a Médiabefutó döntősei közül a DNS együttes, Csobot Adél és Szabó Zoltán léptek színpadra, a továbbiakban pedig Bíró József végzős színis osztálya 10 musical-el és a Fűszál együttes magyar költők verseinek előadásával szórakoztatta az egybegyűlteket.

Az esemény párhuzamos helyszínein mindez idő alatt többek között a Kriterion, a Korunk folyóirat, a Magyar Napló, a Napsugár, a Polis Könyvkiadó könyvbemutatói és beszélgetései várták a könyvkedvelőket, majd délután Fekete Vince, György Attila, Lövétei Lázár László, Molnár Vilmos (Székelyföld szerzői) és Benkő Levente (Szárazajta szerzője) dedikáltak a standoknál.

A 2. Kolozsvári Ünnepi Könyvhét a hétvége folyamán is hasonlóan gazdag szakmai és szabadidős programokat kínál, az idei év újdonságaként szombaton Asztalos Lajos vezetésével irodalmi és várostörténeti sétára, majd vasárnap Gaal György vezetésével a Házsongárdi temetőben való sétára várja az érdeklődőket. A rendezvény keretén belül ismét megszervezik a könyvadományozási akciót, mely mentén az Infó Pontnál összegyűlt új és régi könyveket a szórvány iskoláknak ajánlják fel a szervezők, ugyanakkor a különböző standoknál naponta sor kerül kedvezményes akciókra, ahol bizonyos könyveket a bolti áruk 15-20%-ért lehet megvásárolni.

Bővebb információk és a június 7. és 10. között zajló esemény részletes programja a www.unnepikonyvhet.ro honlapon olvashatóak.  

Kolozsvári Ünnepi Könyvhét Kolozsvári Ünnepi Könyvhét Kolozsvári Ünnepi Könyvhét
Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.