V. Magyar Nap Aranyosgyéresen

2012.10.22. | Kolozs , Parlamenti választások

V. Magyar Nap Aranyosgyéresen

Ötödik alkalommal szervezte meg október 20-án az Aranyosgyéresi Magyar Napot az RMDSZ helyi szervezete és az Aranyosgyéresért Alapítvány. Az idei Magyar Napok is a hagyományok ápolása jegyében zajlott. Az ünnepi műsor után, amelynek keretében Máté András Levente, az RMDSZ Kolozs megyei elnöke szólalt fel, ugyanakkor Hegedüs Csilla képviselőjelölt, és Lőrinczi Zoltán szenátorjelölt is szólt az egybegyűltekhez.

Hegedüs Csilla elmondta, öröm számára látni, hogy a néptánccsoport hagyományos magyar táncokat adott elő, ez is bizonyítja, hogy az aranyosgyéresi magyar közösségnek van ereje a fennmaradáshoz. A képviselőjelölt arra kérte az egybegyűlteket, hogy ahogyan a helyi választásokon is tették, úgy a parlamenti választásokon is az RMDSZ jelöltjeire szavazzanak, ugyanis csak egy egységes magyar képviselet tudja Bukarestben a közösség érdekeit érvényesíteni.

Hegedüs Csilla a település magyarságát érintő problémákra is kitért. A város gyárának bezárása miatt több ezer ember vált munkanélkülivé. Hegedüs szerint a kis- és középvállalkozások fejlesztése és támogatása lehet a megoldás, amelyet Európai Uniós alapok és más források bevonásával lehet elérni.

Aranyosgyéresen ugyanakkor tisztázatlan még a református egyház tulajdonát képező óvoda visszaszolgáltatásának ügye, amelyet a képviselőjelölt szintén szeretne megoldani a közeljövőben.