Vákár István: az RMDSZ mindvégig prioritásként kezelte a kolozsvári légikikötő fejlesztését

2016.05.26. | Kolozs , Önkormányzati választások

„A kolozsvári reptér kulcsszerepet játszik abban, hogy külföldi beruházók vessék meg a lábukat városunkban, éppen ezért Kolozs Megye Tanácsának RMDSZ-frakciója mindvégig prioritásként kezelte ennek fejlesztését” – hangsúlyozta Vákár István, Kolozs Megye Tanácsának alelnöke, a Szövetség megyei tanácsosi listájának vezetője május 25-én, szerdán, aki Enyedi Tamás ifjúsági megyei tanácsosjelölttel a Kolozsvári Nemzetközi Repülőtér vezetőségével találkozott. A találkozón David Ciceo, a reptér igazgatója mellett részt vettek a gazdasági, a kereskedelmi és az ügyviteli főosztályok vezetői is.

Vákár István elmondta: jó kezekben van a reptér, hiszen szakmailag felkészült csapat irányítja, amely meglátszik az utasforgalom növekedésén is. A kolozsvári reptér Románia legnagyobb vidéki reptere, kizárólag a Bukarest Otopeni Repülőtér bonyolít le nagyobb utasforgalmat.

Ahhoz, hogy az itthon maradás ne egy opció, hanem egy biztos döntés legyen, versenyképes munkahelyekre, biztonságos megélhetésre van szükségük a fiataloknak. A saját vállalkozás alapításának lehetősége mellett szükség van új állásokra is. A reptér megléte és bővítése közvetve és közvetlenül is új munkahelyeket teremt” – mutatott rá Enyedi Tamás megyei tanácsosjelölt.

A reptér további fejlesztése kapcsán az igazgató elmondta, a kifutópálya növelése és a teherszállító gépek számára tervezett terminál megépítése kiemelt fontossággal bír. Emellett folyamatosan bővül a járatok száma is, a tervek szerint 2016-ban közel 2 millió utast lát majd el a kolozsvári reptér.