Vákár István: Kolozs megye zöld utat adott az autópálya-építésnek, a kormány döntésén áll, hogy elindulnak-e a munkálatok

2017.03.07. |

„Az autópálya megépítése nagymértékben segítené a Kolozs megyei lakosok életszínvonalának növelését, hiszen a megfelelő infrastruktúra létrehozása elősegíti a gazdasági fejlődést és a turizmus megnövelését is. Mi a megyei tanácsnál minden tőlünk telhetőt megtettünk annak érdekében, hogy ez a projekt megvalósuljon, most a kormány térfelén van a labda, az ő döntésükön áll, hogy elindulnak a munkálatok vagy sem” – nyilatkozta Vákár István, Kolozs Megye Tanácsának RMDSZ-es alelnöke.

Március 6-án, hétfőn Kolozs Megye Tanácsának elnöke aláírta azt az urbanisztikai engedélyt, amely értelmében elkezdődhet az építkezés az észak-erdélyi autópálya egy újabb Kolozs megyei szakaszán.

Kolozs megyében az autópálya Gorbó és Magyarszentpál község településeit is érintené, ezért volt szükség a megyei tanács által aláírt dokumentumra. Gorbó községben Vista és Magyarnádas falvakat érinti, illetve Magyarsárd, Magyarszentpál, Nádasszentmihály és Pusztatopa településeket Magyarszentpál községből.