Válasz Dorin Florea nyílt levelére

2013.11.26. | Marosvásárhely
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Válasz Dorin Florea nyílt levelére

Az RMDSZ Maros megyei szervezete határozottan elutasítja Kelemen Hunor szövetségi elnök és Borbély László politikai alelnök ellen felhozott azon vádat, mely szerint a Szövetség parlamenti képviselői kárt okoztak Marosvásárhelynek azzal, hogy az új decentralizációs törvény értelmében a sportcsarnok és a műjégpálya nem került a város tulajdonába.

Teljesen indokolatlan az aggodalom és tiltakozás, hiszen azzal, hogy a sportlétesítmények a továbbiakban is a minisztérium ügykezelésében maradnak számos költségvetési támogatásból részesülhetnek. Az RMDSZ módosító javaslata értelmében Marosvásárhelyen egy sportkiválósági központ fog létesülni, melynek eredményeként a megyeszékhely a sportélet régióközpontjává válik. Ennek eredményeként Marosvásárhely lesz az egyike azon nyolc városnak, ahol egy ilyen nagyszabású beruházás történik.

 

Sajnálatos módon Marosvásárhely polgármestere ezúttal is minősíthetetlen rágalmazással és olcsó demagógiával próbálja manipulálni a közvéleményt. Elfogadhatatlannak tartjuk, éppen ezért az illetékes közrendészeti hatóságokhoz fordultunk.

 

A polgármesteri hivatal vezetőségét – akik azzal is vádolják az RMDSZ képviselőit, hogy az utóbbi években semmit nem tettek Marosvásárhelyért – emlékeztetni szeretnénk arra, hogy addig amíg az RMDSZ kormányzati szerepben volt, 2004 és 2008 között Marosvásárhelyen az iskolák mellett négy sportcsarnok épült, elindult a tömbházak hőszigetelése és az ANL-s lakások felépítése. A Május 1 strandnál kormányhatározattal be kellett volna induljon egy modern fedett olimpiai úszómedence építése is, de ezt a polgármester megakadályozta. 

 

2010 és 2012 között, amikor szintén kormányzati szerepet vállalt a Szövetség, Marosvásárhelyen olyan, Európai Uniós pénzekből és a Környezetvédelmi Alapból finanszírozott programok indultak el mint a parkosítás, a zöld ház program, illetve az újrahasznosítható energiával működő hőközpontok finanszírozása. Ebben az időszakban több mint 300 ezer régi autót sikerült a roncsautó program keretén belül a forgalomból kivonni, ekkor indult be Maros megyében a vízhálózat rehabilitációja, valamint a hulladék menedzsment program, amely a megyének megközelítőleg egy 180 millió eurós beruházást jelentett.

 

Ebben az időszakban adta át a kormány a Steau Klub sportlétesítményt a városnak – két futballpályával, teniszpályával és egy szállodával együtt –, valamint a Ligeti parkot és a régi stadiont. Ez mind a város tulajdonába került, akárcsak most a decentralizációs törvény alapján a Május 1 uszoda. Van, tehát mit modernizáljon a polgármesteri hivatal, ez a kiválósági központ pedig azt jelenti a város számára, hogy a két egymástól körülbelül hetven méterre levő modern sportcsarnok bármilyen európai és világ szintű rendezvénynek otthont adhat Marosvásárhelyen.

 

Mindezek fényében, meggyőződésünk, hogy az RMDSZ vezetőségének mindennapi munkája nem hogy ártana, de napról-napra előbbre viszi városunkat, korszerűsíti falvainkat, egy modern környezetet és egy élhető jövőt próbálva kiépíteni a következő generációk számára.

 

Területi Állandó Tanács

 

2013. november 26., Marosvásárhely

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.