Választások napja - Szatmár megyei hírek

2012.06.10. | Önkormányzati választások , Szatmár , Választások napja
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Választások napja - Szatmár megyei hírek

10,00 – Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere délelőtt 10,00 órakor szavazott családjával együtt a 68-as szavazóházban, Szatmárnémetiben. A voksolás után Szatmárnémeti polgármestere elmondta: „Egy korrekt tisztességes adminisztrációért szavaztam ma azért, hogy a városnak a maradjon meg a kialakult hangulata. Azért szavaztam, hogy folytassuk azokat a terveket, projekteket, amiket elindítottunk, és előkészítsük azokat a stratégiailag kidolgozott projekteket, amely biztosítja a városunk fejlődését.”

9,30 – Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti alpolgármestere 9,30-kor adta le a voksát a Honvéd utcai óvodában, az 50-es szavazóházban. „A jövőre szavaztam, ezért hoztuk a kislányunkat is, mert Szatmár város és Szatmár megyejövője szempontjából fontos, hogy ne térjünk le a megkezdett útról.” – mondta Kereskényi a voksolás után.

9,00 – Csehi Árpád Szabolcs, az RMDSZ megyei tanácselnökjelöltje reggel  órakor leadta szavazatát a Szatmárnémeti 59-es szavazóházban. Csehi Árpád Szabolcs feleségével, Csehi Krisztinával érkezett a voksolásra. Csehi a szavazás után a sajtó képviselőinek elmondta, a folytonosságra, a kontinuitásra adta le szavazatát. „A folytatásra, a megkezdett munka továbbvitelére szavaztam.Egy olyan csapatra voksoltam, amely képes továbbvinni a megkezdett fejlesztéseket, jövőt tud biztosítani megyénknek. Arra szavaztam, hogy folytassuk együtt, folytassuk Szatmár megyéért.”

8,30 – Az USL szavazóházi megbízottai olyan listákkal kezdték el a munkát a szavazóházakban, amelyeken az illető szavazókörzethez tartozó, szatmárnémeti állampolgárok nevei, elérhetőségei és személyes adatai voltak feltüntetve. Saját elmondásuk szerint azzal a céllal hozták magukkal ezeket a listákat, hogy leellenőrizzék, saját biztos szavazóbázisuk elmegy-e szavazni. Egyes szavazóházi elnökök és az RMDSZ szavazóházi megbízottai felszólították az USL megbízottait, hogy tüntessék el ezeket a listákat a szavazóházakból. A felszólítás alapjául Románia Alkotmányának a szavazati jogra vonatkozó rendelkezéseire hivatkoztak, hiszen a szavazás opcionális, senki sem ellenőrizheti, vagy kérheti számon polgártársát ezzel kapcsoaltban. A törvények ugyanakkor pontosan behatárolják a szavazóházi megfigyelők munkakörét és feladatait, a szavazási kedv ilyen szintű ellenőrzése pedig semmilyen szinten sem kompetenciája a szavazóházi biztosoknak.

Választások napja - Szatmár megye Választások napja - Szatmár megye Választások napja - Szatmár megye
Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.