Választások napja - Szatmár megyei hírek 2

2012.06.10. | Önkormányzati választások , Szatmár , Választások napja

11,00 – Lakossági bejelentés alaján vizsgálódik az RMDSZ, miszerint Peleskén, Lázári községben a PDL képviselői házról házra járnak, szavazásra buzdítva az ögyet. A bizonyítékok begyűjtése után az RMDSZ megteszi a feljelentéseket.

10,40 – A szatmárnémeti szavazóházakban az USL megfigyelői nem használhatják a szavazóházba behozott listákat, és nem értesíthetik a szavazóházon kívüli társaikat arról, hogy ki nem szavazott még. Az RMDSZ Szatmárnémeti szervezete még a szavazóházak megnyitása után jelezte a Városi Választási Bizottság felé azt a tényt, hogy az USL megbízottjai visszaélnek azokkal a részvétellel kapcsolatos információkkal, amelykhez a szavazóházakban hozzáférnek. A Városi Választási Bizottság pozitívan bírálta el ezt a kérést, és felszólították a szavazókörzetek elnökeit, hogy különös figyelemmel kezeljék ezt a kérdést.

10,30 – Kereskényi Gábor, az RMDSZ Szatmárnémeti szevezetének elnöke rendőrség feljelentést tett a Szövetség szatmárnémeti szervezetének nevében kampánycsend-sértés ügyén. A szombat reggel 7 órakor beállt kampánycsend ideje alatt, folyamatosan érkeznek be az RMDSZ székházba a bejelentések, miszerint az USL polgármesterjelöltje telefonon hívogatja őket, felszólítva őket, hogy menjenek el szavazni, és válasszák őt a helyhatsági választásokon.

10,10 – Lakossági bejelentés érkezett, hogy Kaplonyban az egyik MPP-s tanácsosjelölt tulajdonában lévő kereskedelmi egységben szeszes italt mérnek, ingyen. Ezt a bejelentést a Megyei Választási Bizottságnál jelentette az RMDSZ, a rendőrség is kivizsgálta az ügyet. Az ingyen italosztás tényét nem tudták megállapítani, azonban a nyitva lévő, szeszes italt is árusító kereskedelmi egység túl közel van a szavazóházakhoz. Ezt a tényt is kivizsgálják.