Választások napja - Szatmár megyei hírek 4

2012.06.10. | Önkormányzati választások , Szatmár , Választások napja

14.20 – Az USL polgármesterjelöltjének, Dorel Coicanak a telefonos megkeresései továbbra sem álltak le, annak ellenére, hogy az RMDSZ szatmárnémeti szervezete feljelentést tett a rendőrségen. Több szatmárnémeti lakos jelezte, hogy folyamatosan kapják a telefonos megkereséseket a választás napján is azzal kapcsolatban, hogy menjenek el szavazni, és szavazzanak jelöltjeikre.

Felhívjuk minden szatmári figyelmét, ha ilyet tapasztal jelentse azonnal a 112-es segélyhívó számon, és az információt a hatóságok a legrövidebb időn belül ki kell vizsgálják. Az RMDSZ felháborítónak tartja, hogy ellenjelöltjei ilyen módszerekkel próbálják manipulálni a szavazás végeredményét, kampánycsendet sértve.

14.05 – Az Országos Választási Bizottság hatátozatát, miszerint a mozgóurna kérvényezéséhez nem szükséges orvosi igazolás az arra jogosultaknak nem sikerült időben kézbesíteni a megyében lévő szavazóházakhoz. Sok szavazóházban a szavazóházi elnökök nem fogadják el a mozgóurnákra vonatkozó kérvényeket. Így volt ez Szatmárnémeti több szavazóházban is. Felhívjuk az érdekeltek figyelmét, hogy egy egyszerű kérvény elegendő a mozgóura kérvényezéséhez. Amennyiben a szavazóházi elnökök nem akarják elfogadni a kérvényt orvosi igazolás nélkül, fel kell szólítani, hogy erről kérjen véeményezést a náluk lévő telefonkészüléken ekresztül a Megyei Választási Irodától.