Választásra kész az RMDSZ Arad megyei szervezete

2012.05.08. | Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


17 polgármester- és 405 helyi tanácsosjelöltet indít a júniusi helyhatósági választáson az RMDSZ Arad megyei szervezete. Erről Bognár Levente megyei elnök tájékoztatott, aki elmondta, öt városban és tizenkét községben méretkeznek meg a polgármesterjelöltek, a Szövetség tanácsosi jelöltlistáira 28 településen lehet majd voksolni. 

Bognár Levente megyei elnök, az RMDSZ aradi polgármesterjelöltje úgy fogalmazott: a jelöltállítás során arra törekedtek, hogy minden helyi közösség képviseltesse magát a tanácsosi listákon, és azokon a településeken, ahol a magyarság aránya meghaladja a 15%-ot, polgármesterjelöltje is legyen a közösségnek. „Kötelességünk biztosítani a képviselet lehetőséget minden magyar közösség számára, mert ez a garanciája annak, hogy az Arad megyei magyarok identitásának megőrzése mellett elkötelezett képviselők legyenek majd a helyi közigazgatásban” – nyilatkozta Bognár. A Szövetség aradi polgármester-jelöltje ugyanakkor arról is beszélt, hogy Aradon olyan választási eredmény is várható, melynek következtében az RMDSZ a mérleg nyelve szerepét töltheti be a városi tanácsban.

A megyei tanácselnöki tisztségért Faragó Péter parlamenti képviselő száll versenybe. A tanácselnök-jelölt vázolta a Szövetség Arad megyei szervezetének választási prioritásait: „Az idei helyhatósági választásokon az a célunk, hogy megtartsuk jelenlegi képviseletünket, de jó esély van arra, hogy a Szövetségnek kettővel több polgármestere és a 2008-as eredményekhez mérve több tanácsosa legyen az Arad megyei önkormányzatokban”. Az elmúlt négy évben Kisiratos, Tőzmiske, Nagyszintye, valamint Nagypereg önkormányzatának a vezetését látta el RMDSZ-es polgármester.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.