Van még ereje a bánsági magyar közösségnek - kampánynyitó Temes megyében

2012.05.13. | RMDSZ , Önkormányzati választások , Temes

Van még ereje a bánsági magyar közösségnek - kampánynyitó Temes megyében

A Temes megyei RMDSZ május 12-én mutatta be jelöltjeit a bánsági magyar közönségnek. A kampányindítóra a Bánsági Magyar Napok szombat esti néptáncgálájának keretén belül került sor, a helyi és megyei tanácsosjelöltek mellett a rendezvényen Halász Ferenc megyei tanácselnökjelölt és Wikler Gyula európai parlamenti képviselő is szólt a bánsági magyarokhoz.

A kampányindítón Halász Ferenc megyei RMDSZ elnök bemutatta a jelöltlistákat és arról tájékoztatott, hogy a Szövetség Temes megyében 41 településen közel 700 jelöltet indít. "Habár demográfiailag fogyunk, ezek a számok azt mutatják, hogy van még ereje a bánsági magyar közösségnek és bízunk benne, hogy június 10-én ezt bizonyítani is tudjuk" - mondta Halász a kampánynyitón. A megyei tanácselnökjelölt a szláv kisebbségekkel kötött helyi választási koalíció fontosságára is kitért: "Mindannyiunknak közös gondjaink vannak oktatási, művelődési és egyházi kérdésekben, ezért, tekintettal a számarányunkra, közös megoldásokat keresünk."

"Az elért jogokat nem elég megszerezni, meg is kell védeni azokat, az eredményeket nem elég elérni, meg is kell tartani azokat. Ezért az RMDSZ által biztosított képviselet minden szinten kulcsfontosságú. Ezért van most az ébredés ideje, ezért van most az RMDSZ zászlaja alatti szolidaritás és összefogás ideje” – hangsúlyozta Winkler Gyula EP-képviselő a temesvári rendezvényen, majd hozzátette: „A Bánságot nem elég szeretni, a Bánságért tenni kell! Minden bánsági magyar számít!”