Városfalva: egymillió eurós megvalósítás

2012.12.04. | Parlamenti választások , Udvarhelyszék

Városfalva: egymillió eurós megvalósítás

Ígérni lehet, de a legbeszédesebbek a tettek – jelentette ki december 3-án a városfalvi derítőállomás avatásán Simó Sándor, az udvarhelyszéki unitárius egyházkör esperese. Az új derítőállomás és kiépült szennyvízrendszerének átadásán jelen volt Antal István parlamenti képviselő is.

Az egymillió eurós megvalósítás a község mind a tizenkét faluját kiszolgálja majd. Kerekes Péter, Homoródszentmárton polgármestere nagy beruházásnak nevezte a létesítményt, s reményét fejezte ki, hogy minden háztartás rácsatlakozik a rendszerre, ezáltal pedig tisztább lesz környezetük, mivel kevesebb vegyszer kerül a talajba, a kutak vizébe.

„Mi politikusok négyévente egyszer kérünk bizalmat, és ha megkapjuk, vissza is szolgáljuk. Most abban segítsenek, hogy kiemelkedő teljesítményt nyújthassunk december 9-én” – kérte az avatón jelen lévő Borboly Csaba megyeitanács-elnök. Dr. Verestóy Attila szenátor a családi összefogás eredményeként értékelte a városfalvi beruházást, hisz mint mondta, nagy közösségben is csak családként élve lehet eredményeket felmutatni. Antal István parlamenti képviselőjelölt arra kérte a városfalviakat, szavazatukkal segítsék Brassót magyar képviselőhöz jutni.

Simó Sándor, az udvarhelyszéki unitárius egyházkör esperese, aki  tizennégy éve szolgál a térségben, sajnálatát fejezte ki, hogy a pártos széthúzás miatt a Homoród mentén is megromlott az összhang, már nem egy nagy családként élnek együtt. „Lehet ígérgetni, ám a legbeszédesebbek a tettek” – üzente az esperes.

Az új szennyvíztisztítót Lőrinczi Botond városfalvi unitárius lelkész áldotta meg.