Városi konzultációt indít az RMDSZ Szilágy Megyei Szervezete

2015.11.06. | Szilágy

Városi konzultációt indít az RMDSZ Szilágy Megyei Szervezete

November hónap folyamán közel háromezer családhoz látogat el és kéri ki a véleményét az RMDSZ Szilágy Megyei Szervezete városi konzultációja során, közösen a Szilágy Társasággal. Zilahon, Szilágysomlyón, illetve Szilágycsehben 40 önkéntes dolgozik az eredményes párbeszéd érdekében.

Seres Dénes parlamenti képviselő, az RMDSZ Szilágy Megyei Szervezetének elnöke a konzultáció céljáról elmondta: „a Romániai Magyar Demokrata Szövetség számára fontos az erdélyi magyar emberek, de főként számunkra a szilágyságiak véleménye. Pontos, reális képet szeretnénk kapni a közösségünk mindennapi gondjairól, céljairól és igényeiről. A városi konzultáció segítségével a magyar lakosok Szövetségünkkel szembeni elvárásait szeretnénk felmérni.”

A városi konzultáció során nagy hangsúlyt fektetünk az oktatásra, a közéleti problémák megoldási lehetőségeire, foglalkoztat bennünket a lakosok magyar állampolgársághoz való viszonyulása, valamint a települések fejlődésének eredményeit kívánjuk közösen értékelni és jövőbeli irányát is együttesen szeretnénk meghatározni” – fejtette ki Lakatos Sándor, a Szilágy Társaság elnöke.

Demyen István, a konzultáció felelőse, a Szilágy Megyei Ifjúsági Egyeztetető Tanács (SZiT) elnöke rámutatott: Zilahon, Szilágysomlyón és Szilágycsehben 40 önkéntest vontak be a munkafolyamatba, akik többnyire fiatalok. „A 21 pontos kérdőív körülbelül 10 percet vesz igénybe, ennyi ideig tartjuk szóval a családokat. Szem előtt tartottuk a kérdések összeállításban, hogy minél kevesebb idő alatt a lehető leghatékonyabban tudjuk felmérni a magyar emberek igényeit.”