Vass Levente: az RMDSZ egyik prioritása az erdélyi autópályák építésének befejezése

2016.11.22. |
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Vass Levente: az RMDSZ egyik prioritása az erdélyi autópályák építésének befejezése

Maros megye gazdasági fejlesztése szempontjából fontos, hogy ne csak Marosvásárhelyig épüljön autópálya, be kell kapcsolnunk a Felső-Maros mentét is a térség gazdasági körforgásába” – mutatott rá Vass Levente a közszolgálati televízió választási műsorában.

Az RMDSZ Maros megyei képviselőjelöltje a Román Televízió választási műsorában elmondta, csak az RMDSZ számára prioritás az erdélyi autópályák építése, ezért a Szövetség úgy döntött, és választási ajánlatában meg is fogalmazta, hogy csak abban az esetben tudja támogatni az éppen aktuális kormányt amennyiben befejezi az észak-erdélyi és dél-erdélyi autópályákat. A közlekedés egy modern társadalomban sokkal többet jelent annál, mint eljutni A pontból B-be, hiszen ezáltal virágzó kereskedelmet, esélyegyenlőséget, társadalmi mobilitást lehet eszközölni. 

Vass Levente szerint Maros megye fejlődése szempontjából elengedhetetlen az, hogy autópálya épüljön Marosvásárhely és Iași között, így ugyanis a Felső-Maros mentét is bekacsolnák a térség gazdasági vérkeringésébe, és elkerülhető lenne, hogy a helyi munkaerő ne csak a Kolozsvár-Marosvásárhely autópálya nyomvonalán lévő ipari parkokban, logisztikai egységekben vállaljon munkát, hanem Felső-Maros mentén is.

Az RMDSZ képviselőjelöltje úgy véli, a megye gazdasági potenciáljának növelése érdekében Brassó irányába is meg kellene épülnie a sztrádának, Segesvár érintésével. 

A Vass Leventével készült stúdióbeszélgetést ma este 19.30-kor lehet megtekinteni a Román Televízióban.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.