Véglegesítette jelöltlistáját a Szilágy megyei RMDSZ

2012.04.12. | Szilágy , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Véglegesítette jelöltlistáját a Szilágy megyei RMDSZ

Huszonegy polgármesterjelöltet indít Szilágy megyében az RMDSZ az idei önkormányzati választásokon. A jelölteket a helyi közösségek választották, döntésüket a Szövetség megyei szervezete minden esetben tiszteletben tartotta.

Jelenleg Szilágy megye tizenhárom településének vezetését látja el RMDSZ-es polgármester: munkájukkal, eredményeikkel, a közösség érdekében kifejtett tevékenységükkel elnyerték a helyi közösségek bizalmát, ezért őket újabb mandátum megszerzéséért indítják – fogalmazott Seres Dénes, a Szilágy megyei RMDSZ elnöke mai, zilahi sajtótájékoztatóján. A politikus bízik abban, hogy az újabb mandátumért induló tapasztalt jelöltek az elkövetkező négy évben is irányíthatják településeiket, de reméli, hogy mellettük a Szövetség más jelöltjei is nyerni tudnak. „Baksa, Nagyfalu és Ipp községekben is jelentős arányban élnek magyarok, így legalább tizenöt polgármesteri székért szállhatnak versenybe nagyon komoly eséllyel az RMDSZ jelöltjei” – nyilatkozta Seres Dénes.

A Szilágy Megyei Tanács elnöki tisztségére Csóka Tibort jelöli a Szövetség, ugyanakkor harmincegy közigazgatási egységben állít tanácsosi jelöltlistát.

A jelöltek választási programjáról Szilágyi Róbert István ügyvezető elnök nyilatkozott. Elmondta, a megyében 2011 őszén széleskörű konzultáció keretében mérték fel a lakosság elvárásait, ennek megfelelően minden településen a helyi kritériumok figyelembe vételével állítják össze a választási programot.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.