Verestóy Attila: az RMDSZ többször is bebizonyította, hogy bele tud szólni Románia vezetésébe (AUDIÓ)

2014.09.05. | államelnök-választás

Állandó törekvésünk, alapvető célunkat – hogy elősegítsük közösségünk szülőföldön való boldogulását, annak a jogát, hogy döntő kérdésekbe is bele tudjunk szólni – elérjük –fogalmazott Verestóy Attila, a Szövetség szenátora.

Az RMDSZ Udvarhelyszéki Szervezetének elnöke kiemelte, a magyar közösség november 2-i részvételének aránya nagymértékben befolyásolja majd a Szövetség államelnök-választás utáni érdekérvényesítésre fordított erejének a mértékét.

Csak Kelemen Hunor tudja kifejezni közösségünk elvárásait, elmondani, hogy nekünk, erdélyi magyaroknak is helyünk van a romániai társadalomban, hiszen dolgozó, adózó, értékteremtő polgárai vagyunk ennek az országnak, valamint saját hagyománnyal, értékekkel és érdekkel rendelkezünk” – hangsúlyozta Verestóy Attila, aki rámutatott, az RMDSZ már többször is bebizonyította, hogy bele tud szólni Románia vezetésébe, a választáson pedig ugyanezt a célt fogja szolgálni a magyar államelnök-jelölt.

Hanganyag:
Verestóy Attila nyilatkozata