Verestóy Attila: Eredményeinkben eddig is a hosszú évek alatt elvégzett munka mutatkozott meg és nem a kampány maga volt a siker kulcsa

2014.06.21. | SZKT

Fotó: Banga Előd-Ernő

Verestóy Attila szenátor a Székelyföld-frakció képviseletében szólalt fel és elmondta: minden eddigi választáson várta a csodát, az RMDSZ jó teljesítményét, hiszen tudvalévő, hogy a magyarságnak, számarányához képest, kétszeres a tulajdonképpeni politikai ereje.

„A teljesítményhez egy jól összefogott, szolidáris közösség kellett, és elérhető közelségben volt a 8-9 százalékos eredmény is. Azonban sok helyen igen erős volt a politikai ellenszél” – fogalmazott a szenátor, és hangsúlyozta: a novemberi államelnöki választásokon a magyarságnak hasznosítania kell tartalékait. „A következő választáson a román jelöltek támogatásában óriási súlya lesz a határon túli szavazatoknak. Mi is megmutathatjuk, hogy mekkora politikai ereje van a magyarságnak. Eredményeinkben eddig is a hosszú évek alatt elvégzett munka mutatkozott meg és nem a kampány maga volt a siker kulcsa” – mondta Verestóy Attila.