Vincze Loránt: A következő hét év újabb esély a vállalkozások számára (AUDIÓ)

2014.04.11. | gazdaság , Európai Unió , európai parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Vincze Loránt: A következő hét év újabb esély a vállalkozások számára (AUDIÓ)

Fotó: Mihály László

Az Európai Unió megteremti a keretet, a tagállamoknak pedig ezt fel kell tölteniük tartalommal. A romániai keretprogramokban a Brüsszelből közvetlenül lehívott pályázatok az erdélyi vállalkozók számára is rendelkezésére állnak.  A lehetőségeket meg kell ragadni, hogy a következő hét esztendő az EU által támogatott fejlődést jelentse az erdélyi gazdaságban – emelte ki csütörtöki előadásában Vincze Loránt, az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltje.

A vállalkozások fejlesztése céljából Vincze Loránt európai uniós pályázatfigyelő rendszer kidolgozását szorgalmazza, amelynek révén valamennyi uniós pályázati lehetőség egyetlen on-line platformon válna elérhetővé a jogosultak – önkormányzatok, fiatalok, rétegszervezetek, kis- és középvállalkozások, kisgazdák, civil szervezetek – számára.  Az előadó több olyan európai kezdeményezést, sikertörténetet ismertetett, amelyek hozzájárultak egy-egy vállalkozás fellendítéséhez, külön kiemelve az Erasmus+ gyakornoki programot, amely a fiatalok munkahelyre való megfelelését készíti elő. Amint az EP-képviselőjelölt rámutatott, az uniós tagállamokban közel 50 százalékos azoknak a fiataloknak az aránya, akik részt vesznek a gyakornokképzésben, szemben Romániával, ahol a fiatalok mindössze 10 százaléka él az alkalmazók által is elismert tapasztalatszerzési lehetőséggel.

 

Vincze Loránt szerint a kutatás és innováció, az információs és kommunikációs technológiák, a versenyképesség javítása Európában egymás között, valamint a zöld gazdaság képezi az Európai Unió támogatási irányát jelentő célokat. A támogatáspolitika elmúlt 7 évéről a képviselőjelölt elmondta, létrejött 73 ezer új vállalkozás, közvetlenül 236 ezer munkahely, a programok megvalósítása pedig 70 milliárd eurós költségvetést jelentett. Mint hozzátette, a támogatáspolitika az elkövetkező hétéves ciklusban is folytatódik a következtetések levonása, a meglévő programok javítása és diverzifikálása révén.

 

 

 

Hanganyag:
Vincze Loránt nyilatkozata


Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.