Vincze Loránt: Az értékteremtés az erős közösség záloga

2014.04.12. | Marosvásárhely , európai parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Vincze Loránt: Az értékteremtés az erős közösség záloga

Egykori iskolájába, a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceumba látogatott pénteken Vincze Loránt: abba az intézménybe, amely a mai életét, közéleti szerepvállalását meghatározó útravalót nyújtott számára, és amelynek szelleme a hazatérést jelenti. „Ez a szellemi tér mindannyiunk számára azt a keretet nyújtja, amibe jó visszatérni, amihez jó hozzányúlni, és, ami a legfontosabb, a közösséget – a diák, a tanár, a város, a közösség szeretetét – jelenti. Ha a bolyais diák ezt az útravalót megkapja, ez egész életére elkísérheti, és a szülőföldön való megmaradást, valamint a közösségéhez való ragaszkodást biztosítja” – fogalmazott az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltje a Bolyai nevet viselő Kárpát-medencei középiskolák XIII. találkozójának pénteken délelőtt megtartott ünnepi ülésén, a marosvásárhelyi Megyeháza nagytermében. 

Vincze Loránt ugyanakkor hozzátette, a sokat szidott globalizáció brüsszeli léptékkel nézve esély, hiszen a helyi értékeinket jobban meg tudjuk találni, helyet tudunk biztosítani számukra, majd arra biztatta az intézmény vezetőit, folytassák az értékteremtést, hiszen így lehet erősíteni a közösséget a következő generációk számára is.

 

A Bolyai Iskolák Szövetséget hat magyarországi, egy kárpátaljai, egy erdélyi és egy vajdasági oktatási intézmény alkotja. A kilenc Bolyai nevet viselő középiskola éves rendszerességgel szervezi meg a találkozót, amelyeken az iskolák tanárai és diákjai vesznek részt. A találkozók alkalmával többfordulós vetélkedőt is megszerveznek, melynek keretében a csapatok több területen, így a matematikában, kultúrában, sportban, művészetekben, hagyományőrzésben és művészetekben mérik össze tudásukat.

 

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.