Vincze Loránt: három lábon álló stabil érdekképviselet

2014.04.16. | Hargita , Európai Unió , európai parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Vincze Loránt: három lábon álló stabil érdekképviselet

"Nem az Európai Unió tehet arról, hogy az uniós támogatásokkal kapcsolatban túlzott a bürokrácia: ez Románia hiányossága, akárcsak az, hogy Romániának a rendelkezésre álló pénzalapok mindössze egyharmadát sikerült lehívnia” – hívta fel a figyelmet mai Hargita megyei látogatása során Vincze Loránt. Az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltje Székelykeresztúron választmányi tagokkal és önkormányzati képviselőkkel találkozott, valamint lakossági fórumokon tartott előadást Etéden és Szentábrahámon.

A székelyföldi körúton tartózkodó jelölt előadásaiban háromlábú székhez hasonlította a magyar képviseletet, ami csak akkor erős, ha stabil az önkormányzatban, a bukaresti parlamentben és Brüsszelben. Utóbbi pillér pedig azért különösen fontos, mert az erdélyi magyarok csak így tudnak beleszólni az EU kisebbségpolitikájába, de ugyanígy tudják befolyásolni a különböző európai támogatásokat és programokat is.

 

Vincze Loránt szerint az Európai Unió a következő hétéves ciklusban a bürokráciát is szeretné csökkenteni. Ennek értelmében például kisebb papírmunkával jár majd az 5 hektár alatti területek után járó támogatás, és kevesebb lesz az ellenőrzés. Az agrárpolitika célkitűzései szerint több pénzt kapnak a társulások is, a vidéken gazdálkodásba kezdő fiatalokat pedig 25 százalékkal nagyobb támogatással ösztönzik az otthon maradásra.

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.